Еврейската общност е смутена и обърканаПредседателят на канадския парламент поднесе

...
Еврейската общност е смутена и обърканаПредседателят на канадския парламент поднесе
Коментари Харесай

Трюдо и Зеленски аплодирали бивш нацист

Еврейската общественост е смутена и объркана
Председателят на канадския парламент сервира опрощение

Председателят на канадския парламент Антъни Рота се извини за овациите, отправени към 98-годишния Ярослав Хунка - някогашен член на нацистката страховита дивизия “Вафен Секретен сътрудник ”, която е взела участие в осъществяването на Холокоста, съобщи ДПА.

Володимир Зеленски посети Отава в петък и по този случай в Народното събрание беше поканен Хунка, който е украински деец от Втората международна война. Той бе приветстван на крайници от цялата зала, в това число Трюдо и Зеленски, само че по-късно се оказало, че в действителност се е сражавал на страната на нацистите против Съветския съюз. Рота сподели, че поема “цялата отговорност ” за своите дейности и че независимо е взел решението да го предложения.

Асоциация на еврейската общественост уточни в изказване: “Ужасени сме от това, че канадският парламент е посрещнал с овации човек, забъркан в всеобщи убийства на евреи и други хора. Смятаме, че за това ни дължат опрощение и пояснение ”.
Руското посолство в Отава разгласи в тази връзка, че ще изпрати нота до канадското външно министерство и кабинета на премиера Джъстин Трюдо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР