Евгений Пригожин твърди, че селището Парасковиевка е изцяло под контрола

...
Евгений Пригожин твърди, че селището Парасковиевка е изцяло под контрола
Коментари Харесай

Готвачът на Путин твърди: ЧВК Вагнер превзе Парасковиевка, Бахмут е пред обсада

Евгений Пригожин твърди, че " селището Парасковиевка е напълно под контрола на частите на ЧВК " Вагнер “.

" Въпреки блокадата на боеприпасите, макар тежките загуби и кървавите борби, момчетата изцяло окупираха цялата територия на Парасковиевка. Благодаря им! Герои! “ – написа готвачът на Путин в Телеграм.

Контролът на Парасковиевка, която бе значим тактически център в защитата на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), ненапълно усъвършенства позицията на съветските щурмови войски в северната част на Бахмут, означават " Рибар “. Информацията не е доказана публично нито от управляващите в Киев, нито от ръководещите в Кремъл. 

Разчистването на триъгълника Красная гора - Подгородное - Парасковиевка ще усили натиска върху Берховка, където се водят боевете през последните няколко дни. Така руснаците решително ще се закрепят в северните региони на Бахмут.

Контролът над Берховка, както и прилежащото село Ягодно, може да остави ВСУ без северните направления за доставка, които сега минават през линията Берховка-Хромово. В бъдеще това ще се отрази съществено на опциите на въоръжените сили на Украйна за отбрана на Бахмут.

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Пригожин се обърна особено към френския президент Макрон, с цел да го увери, че неговата компания няма нищо общо с съветската войска, оповестяват медии, базирайки се на пресслужбата на Пригожин. Поводът са думите на Еманюел Макрон, че ЧВК " Вагнер " публично е част от съветските въоръжени сили.

Пригожин  посочи още, че Макрон живее в свят на илюзии и е доста зле осведомен за това, което се случва в Африка и в Москва. И още веднъж посочи, че  " ЧВК " Вагнер " е частна войска, която е работила, работи и ще работи по целия свят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР