Евгений Пригожин е бил на борда на самолета, който се

...
Евгений Пригожин е бил на борда на самолета, който се
Коментари Харесай

„Няма изненада“. „Едва ли е съвпадение“. Първи реакции след смъртта на Пригожин?

Евгений Пригожин е бил на борда на самолета, който се разруши довечера в Тверска област, удостовери Руската организация за гражданска авиация. Той е умрял при случая с неговия частен аероплан. Много международни политици към този момент реагираха на новината.

Руски медии оповестяват, че самолетът е летял по-малко от половин час, извършвайки полет от Москва за Санкт Петербург. Той липсващ от радарите при нанагорнище.

Пилотите не са уведомили за проблеми на борда. Машината се разрушила при удара ѝ в земята. Очевидци настояват, че на два пъти са чули гърмеж, след което едното крило паднало.

Самолетът се е разрушил край изоставена плантация. Медии в Русия оповестяват, че една от версиите за злополуката е терористичен акт. Росавиация стартира следствие на случая.

Още преди месец съветският президент Владимир Путин съобщи, че е предложил за правоприемник на Пригожин – Андрей Трошев, полковник-ветеран от споровете в Афганистан, Чечения и Сирия и един от създателите на паравоенната формация.
Джо Байдън сподели, че не е изумен от самолетната злополука с Пригожин
Американският президент Джо Байдън сподели, че не е сюрпризиран от злополуката на частния аероплан, в който е пътувал ръководителят на наемническа компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин, тръгнал през юни на протест против съветския президент Владимир Путин, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Не знам сигурно какво се е случило, само че не съм сюрпризиран “, сподели Байдън, представен от ДПА, пред кореспонденти в Калифорния, където е на отмора.

На въпрос дали Путин стои зад това, президентът отговори: „ В Русия не се случват доста неща, зад които да не стои Путин “. Нямам задоволително информация, с цел да знам отговора, добави той.
Поредната неестествена гибел
„ Много ще ни е мъчно да посочим някого, който интуитивно да си е помислил, че това е било съвпадане. Става по този начин, че политическите съперници, които Владимир Путин счита за опасност за властта си, не умират по натурален метод “, разяснява пред държавната новинарска телевизия „ Те Фау Пе инфо “ полският външен министър Збигнев Рау.
„ Путин не прости на никого “
Зрелищното унищожаване на Пригожин два месеца след опита за прелом е сигнал от Путин към съветските елити преди изборите през 2024 година “, разгласи в обществената мрежа „ Екс “ (известна до наскоро като „ Туитър “) Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски. Подоляк посочи, че „ Путин не прости на никого “.

 Централата на

Прозорците в централата на компанията „ Вагнер “ в Санкт Петербург бяха осветени във формата на огромен кръст, а фотосите бяха оповестени на първо време в Телеграм-канала на оповестения за умрял в самолетната злополука ръководители на частната военна формация – Евгений Пригожин. Заедно с него почина и военният пълководец на групата Дмитрий Уткин.

През юни Пригожин потегли на протест против съветския общоприет щаб и министъра на защитата Сергей Шойгу. Неговите хора превзеха за малко военни обекти в Южна Русия, след което се насочиха към Москва. Тогава Владимир Путин назова Пригожин изменник, без да загатва името му, напомня Агенция Франс Прес.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР