Евгений КъневИграта с Председателя на НС е като каубойски двубой

...
Евгений КъневИграта с Председателя на НС е като каубойски двубой
Коментари Харесай

Играта за шеф на НС е като каубойски двубой - чакаме кой от двата блока ще мигне пръв и няма да му издържат нервите

Евгений Кънев

Играта с Председателя на Народно събрание е като каубойски дуел - чака се кой от двата блока ГЕРБ-ДПС или ПП-ДБ ще мигне пръв и няма да му устоят нервите.

Заготовката на тази обстановка беше авансово готова с напън от няколко направления - медии, Гешев и -лозите на ББ. Първо върху Демократична България - да стане евроатлантическа патерица на ГЕРБ. След това и върху Политическа партия - да избави хората от тежката зима. По остаряла герберска традиция покриват се всички гледни точки без най-важната: за отговорността на ГЕРБ да се стигне дотук - изключително сензитивна за идващите наближаващи избори.

По същата причина никой за нищо не подлага на критика Възраждане и Възхода, че не влизат в “положение ” на майките си ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те са като пушката на сцената, която се чака да гръмне в последния акт преди да паднат завесите.

Този акт чакам да настъпи при избора на държавно управление. Няма да е през днешния ден. Позицията на ръководител не взема решение или основава някакъв проблем за ГЕРБ-ДПС, по тази причина чакам да проявят непредвидена еластичност. Всъщност ББ към този момент “поддаде ” на предлагането на Демократична България. Сега чакам даже ГЕРБ да предложат някой от Демократична България за ръководител против ответен жест за държавно управление. Никога не би трябвало да забравяме, че за ГЕРБ-ДПС всичко е търговия и нищо не вършат ей по този начин. Тях ги интересува контрола върху властта и нищо друго.

Янев ще го играе “неутрален ”, до момента в който с неговите гласове не се взема решение дали да се разпусне Народното събрание. Това е остарялата Д(П)С школа на повдигане на залозите и …цената на поддръжката. Възможно е това да стане и за ръководител на Народно събрание - в случай че алтернативата е разпускането му. Но мисля задачата на Янев е трети мандат и да стане отново министър председател на нещо като експертен/ ала-служебен кабинет. Но преди този момент би трябвало да се е схванал с Радев. Защото в случай че Радев няма лостове върху кабинета за третия мандат, той сигурно ПАК ще даде мандата на Българска социалистическа партия, а не на Янев. За да остане ПАК единствено той.

Властта е всичко, другото е средство - за остарялата кремълска школа.

Вся власть советам. Опять.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР