Evergrande, китайският гигант в сферата на недвижимите имоти, който изпитва

...
Evergrande, китайският гигант в сферата на недвижимите имоти, който изпитва
Коментари Харесай

Evergrande може да се окаже най-голямата измама в историята

Evergrande, китайският колос в областта на недвижимите парцели, който изпитва усложнения, дружно със своя създател Хуй Ка Ян, е упрекнат, че е завишил приходите си със зашеметяващите $78 милиарда през двете години, предшестващи неизпълнението на дълга на компанията.

Регулаторът на финансовите пазари в страната наложи огромна санкция от $583.5 милиона на бизнеса на компанията на континента, Hengda Real Estate. Освен това господин Хуй Ка Ян е изправен пред опцията за доживотна възбрана за достъп до финансовите пазари на Китай.

Вината за хипотетичните финансови нарушавания значително се хвърля върху Хуй Ка Ян, в миналото най-богатия човек в Китай, с обвиняванията, че е наредил на чиновниците си изкуствено да завишат годишните финансови резултати на Hengda през 2019 година и 2020 година Според подадената от Evergrande информация до фондовите тържища в Шънджън и Шанхай, на самия господин Хуй е наложена санкция в размер на $6.5 милиона.

През септември предходната година господин Хуй, който е и ръководител на компанията, попадна под полицейско наблюдаване в границите на следствие по съмнение за “ “. Това скорошно развиване на събитията следва обещанието на Китайската комисия за контролиране на скъпите бумаги да се оправи с измамите с скъпи бумаги и да обезпечи отбрана на дребните вложители.

Въпреки че Бърни Мейдоф резервира статута си на най-известната фигура в региона на финансовите измами през последните 16 години, наподобява, че може да се появи нов кандидат, а точно Хуй Ка Ян.

Падането на Evergrande през 2021 година бележи края на тригодишното му ръководство като най-голямата и най-ценна компания за недвижими парцели в света. По време на нейния пик триумфът на Evergrande изстреля Хуи до позицията на най-богатия човек в Китай.

Въпреки това, когато китайският пазар на недвижими парцели стартира да запада, финансовите несъответствия на Evergrande ставаха все по-очевидни. Освен това през 2023 година компанията афишира банкрут и съгласно информацията е на ръба на ликвидацията.

Сравнявайки мащаба на измамата, $78-те милиарда, приписвани на Evergrande и Хуй Ка Ян, са повече от сумата, добита при измамата на Мейдоф на стойност $65 милиарда, осъществена в продължение на няколко десетилетия.

Ако се поправя по отношение на инфлацията обаче, измамата на Мейдоф ще надмине тази на Evergrande, възлизайки на малко под $100 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР