Евакуираха крайбрежен жилищен комплекс в Калифорния заради свлачище, предизвикано от

...
Евакуираха крайбрежен жилищен комплекс в Калифорния заради свлачище, предизвикано от
Коментари Харесай

Евакуираха крайбрежен жилищен комплекс в Калифорния заради свлачище

Евакуираха крайбрежен жилищен комплекс в Калифорния поради свлачище, провокирано от невиждани преваляванията. Пороите продължиха няколко дни.

Противопожарната работа на окръг Санта Барбара заяви за евакуацията на четири жилищни сгради, наложила преместването на над 45 поданици за няколко часа. Кадри, снимани от пожарната, демонстрират напукан крайбрежен вътрешен двор, който опасно пропада към океана.

 

Евакуираха крайбрежен жилищен комплекс

Ерозията на скалите е почнала, откакто Южна Калифорния бе връхлетяна от проливни дъждове, провокирани от мощен атмосферен фронт.

В Лос Анджелис поради проливните дъждове се активизираха свлачища, които постановиха евакуация на десетки поданици на града.

Наводнени улици, кални свлачища, разрушени къщи и отнесени коли. Това е равносметката след рекордното количество превалявания, които се изляха над Южна Калифорния.

Досега стихията е лишила живота на трима души. Предупрежденията за неочаквани наводнения в доста региони, в това число в окръг Лос Анджелис, са удължени.

Бурите са известни като „ атмосферни реки “ поради огромния размер вода, който придвижват от тропиците към сушата. „ Това е доста рядко и извънредно събитие. То може да аргументи доста огромни наводнения “, споделя климатологът Даниел Суейн.

В регионите на Южна Калифорния е в действие заповед за евакуация на популацията. В Северна и Централна Калифорния ветрове със скорост от 60 до 120 км/ч събориха дървета и електропроводи, като оставиха близо милион домове и предприятия без ток.

Бурен вятър разнесе морска пяна по кей в Санта Крус. Експерти обясниха, че сходна морска пяна се образува, когато разлагащата се органична материя в океана е поета от мощния вятър и бурните талази и е изхвърлена на сушата.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР