Евакуираха Джъстин Трюдо от ресторант заради палестинска атака във Ванкувър,

...
Евакуираха Джъстин Трюдо от ресторант заради палестинска атака във Ванкувър,
Коментари Харесай

Евакуираха Джъстин Трюдо от ресторант заради палестинска атака във Ванкувър

Евакуираха Джъстин Трюдо от ресторант поради палестинска офанзива във Ванкувър, заяви „ Фокус “, базирайки се на AFP. Той е бил отведен на безвредно място. Местната полиция е разпръснала пропалестински митинг пред ресторанта във Ванкувър, който той е вечерял. 

Около 250 пропалестински деятели, развяващи флагове и скандиращи лозунги за завършек на войната сред Израел и ХАМАС, обкръжиха мястото за обяд на канадския министър председател в квартала Чайнатаун на града във вторник вечерта.

В изказване на полицията се споделя, че 100 чиновници на вътрешната сигурност “помогнаха за управлението и разпръскването на тълпата, до момента в който министър председателят беше ескортиран от ресторанта ”.

Един мъж е арестуван за възпрепятстване на органите на реда. Друг е задържан за нахлуване над служител на реда, който е ударен с пестник в лицето и засегнато око.

Говорителят на полицията във Ванкувър Стив Адисън съобщи на конференция, че “действията на протестиращите, като да вземем за пример блокиране на алеята зад ресторанта, са били притеснителни “.

Видеозаписи в обществените медии демонстрират по какъв начин протестиращи влизат в ресторанта, където е отседнал Трюдо, и му крещят.

Един от деятелите извика “Хизбула! ”

| NEWS - Le Premier ministre Justin Trudeau a été évacué après l`intrusion de militants pro- dans un restaurant, réclamant un " cessez-le-feu ".
— Political News (@PoliticalNewsFR)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР