Euronews Bulgaria със специален екип в Украйна в седмицата на

...
Euronews Bulgaria със специален екип в Украйна в седмицата на
Коментари Харесай

Специално от Украйна: Екип на Euronews Bulgaria за хода на войната

Euronews Bulgaria със специфичен екип в Украйна в седмицата на годишнината от войната. Колегата Анастасия Димитрова предава онлайн от Украйна.

 

Включваме се от центъра на Одеса, пред най-известната постройка в черноморския град – Одеската опера. Животът тук в Одеса, тече по допустимо най-нормалния метод – хората вървят на работа, коли се движат по улицата, има електричество и топлота.

Откакто ние сме тук, от няколко часа, нито един път не сме чули сигнал за въздушна паника. Въпреки това, хората, с които беседваме тук, споделят, че са в действителност обезпокоени от това мъртвило, тъй като го считат за мъртвило пред стихия.

Само след няколко дни ще се навърши една година от началото на пълномащабната военна интервенция, на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна и тогава се чакат на всички места извънредно засилени обстрели в цялата територия на Украйна. Разбрахме през днешния ден, че някои киевски учебни заведения са затворени заради заплахата от въздушна паника и въздушни набези.

В Одеса разговаряхме с няколко души, които са директно потърпевши от обстрелите – те към този момент шест месеца се лекуват, а лекарите им споделят, че може да се наложи честите визити в болница да продължат, даже до края на живота им. Техните истории очаквайте по-късно – единствено в ефира на Euronews Bulgaria.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР