Ето защо да ядете мед вечер Да се консумира сладко

...
Ето защо да ядете мед вечер Да се консумира сладко
Коментари Харесай

Ето защо да ядете мед вечер: невероятен ефект върху здравето

Ето за какво да ядете мед вечер

Да се употребява сладко вечер е нездравословно, а бялата захар е по-добре изцяло да се заобикаля. Но медът е изключение – в дребни дози той има целителен резултат върху организма.

Медът се назовава течно злато, балсам на здравето. В композиция с разнообразни артикули в друго време на деня, той има позитивен резултат върху нашето тяло.

Вечер
Медът е натурален седатив. Той предизвиква производството на мелатонин, хормон, който е виновен за положителния сън, възобновяване на клетките и възобновяване на нервната система. Чаена лъжичка мед вечер е гаранция за добра отмора. Особено в случай че го консумирате с чай от лайка.

За тези, чието тяло реагира добре на лактоза, млякото с мед ще облекчи напрежението.

Изгаря мазнините
През нощта се започва механизми за нараснало изгаряне на мазнините. В процеса на изгаряне на спомагателните калории най-активна роля играе хормонът орексин. А измежду питателните артикули най-богат на орексин е меда.

Лекува черния дроб
Регенерацията на чернодробните кафези също е по-активна през нощта. Медът в композиция с тиквения сок, оказва помощ на черния дроб да се оправи с токсините.

Укрепва имунната система
Следната рецепта би трябвало да се употребява при настинки и за попречване на вирусни и бактериални болести. Обелете чесъна, нарежете го на дребни късчета, залейте го с мед. Приемайте по една чаена лъжичка от тази примес вечер, тя има мощен имуностимулиращ резултат.

Зарежда с сила
Често се събуждате заран без мощ, с натежала глава и неприятно въодушевление? Водата с мед вечер ще ви помогне за решаването на този проблем. Сутрин ще се чувствате бодри.

Като бонус, ето и една рецепта за утринна напитка. Вземете литър преварена вода при стайна температура, прибавете ситно нарязан лимон и настъргана лимонова кора, малко настърган джинджифил и една супена лъжица мед. Пийте половин чаша заран, а останалата част – през целия ден. Ще бъдете заредени с сила през целия ден. А за хората с вегетативна дистония това е първа помощ.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР