Ето така се прави истинска мъжка манджаНеобходими Продукти● телешко -

...
Ето така се прави истинска мъжка манджаНеобходими Продукти● телешко -
Коментари Харесай

Свинско, телешко и пилешко с кисело зеле в гювеч

Ето по този начин се прави същинска мъжка гозба

Необходими Продукти

● телешко - 600 г
● свинско - 600 г за готвене
● пилешко месо - 3 бутчета
● кисело зеле - 1 огромна кисела зелка или две по - дребни, накълцани
● вода - 300 мл
● доматено пюре - или пасиран половин буркан с домати без водата
● масло
● червен пипер - 2 с.л.
● черен пипер - 2 с.л.
● лук - 2 глави кромид приблизително огромни, накълцани на ситно
● чесън - 1 глава, на скилидки
● дафинов лист - 1 бр. по избор, според от желания усет (аз не слагам)

Начин на подготвяне

Запържва се месото (само телешкото и свинското) за 3-5 минути, единствено едвам си промени цвета с доста малко мазнинка.

Докато се запържва месото, се слага в огромен съд зелето, след което се омесва добре с половината от с другите добавки и подправки.

В огромен глинен гювеч на дъното се слага половината нарязано кисело зеле. Нарежда се пилешкото месо, след което се подрежда ред зеле. Отгоре се слага на едри парчета телешкото месо и ред зеле, свинското месо също на огромни парчета и ред зеле.

Върху свинското месо се разпределя другата половина от нарязаното кисело зеле. Сипва се 300 мл. студена вода и гювечът се похлупва с похлупак (ако към този момент не сте омесили пасирания половин буркан домати от домашната зимнина). Може да сложите и повече вода, в случай че желаете гозбата да е с повече сос.

Гювечът се слага в студена фурна и се пуска на 250 градуса. Пече се 10-15 минути или до кипване. След като ястието стартира да къкри, температурата на фурната се понижава на 130-140 градуса.

Свинското с кисело зеле на фурна се пече 4 часа (отворете на третия час, с цел да сте сигурни, че няма да се препече). Гювечът се отхлупва и се прибавя половината масло, черен пипер и червен пипер.

Ако ви е останал доста течен, може да прибавите и ориз за втвърдяване (не го слагайте напряко, а вижте в някоя друга рецепта какъв е точният ред на прибавянето му).

Гювечът се отхлупва и се оставя да се пече още 30-40 минути (ако имате терзания, може да увеличите градусите, само че не повече от 180).

Свинското с кисело зеле на фурна се разбърква и се връща във към този момент изключена фурна за 10–30 минути.

След това се сервира на порции – може умерено да питате кой какво месо избира, без да се притеснявате, че няма да сте сготвили.

В една рецепта четох, че, с цел да сте сигурни в телешкото (в смисъл дали е от теле или от остаряла крава), може да го изварите за 10 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР