Ето някои неприятни истини за притежаването на електрически автомобили, които

...
Ето някои неприятни истини за притежаването на електрически автомобили, които
Коментари Харесай

10 горчиви истини за електрическите автомобили

Ето някои неприятни истини за притежаването на електрически коли, които купувачите не са подготвени да чуят. Електрическите коли безспорно са известни, само че всички купувачи би трябвало да знаят тези обстоятелства, преди да разтворят необятно портфейла си и да платят забележителна сума, с цел да пазят природата.

В интервала сред 27 януари и 18 февруари 2022 година Consumer Reports интервюира 8 027 американци за мнението им за електрическите коли. И съгласно изследването 36% от интервюираните декларират, че възнамеряват или „ съществено обмислят “ закупуването на електрически автомобил. 

Още 35% „ може би обмислят “ закупуването на електрически автомобил, а 28% не желаят да купуват електрически автомобил. 

Друго изследване на The Zebra от 2022 година демонстрира, че към 20% от хората са обмисляли закупуването на електрически автомобил. Интересно е, че има обилни разлики сред обособените щати. Например към 65% от тексасците не са обмисляли закупуването на хибрид или електрически автомобил, а към 50% от калифорнийците също не са обмисляли, съгласно The Zebra.

Популярността на електрическите автомобили нараства все пак оттегляне от желанието за покупка. Но на пазар, който всяка година притегля от ден на ден автомобилни производители и консуматори, намирането на подобаващия автомобил не е елементарно. 

Освен това доста консуматори вземат решение да си купят електрически автомобил, без да познават минусите на притежаването на тези транспортни средства, по тази причина момчетата от hotcars са спретнали лист с някои известни, други малко познати “горчиви истини ” истини за притежаването на електрически автомобили, които купувачите не са подготвени да чуят.

10. Електрическите коли не са толкоз екологични, колкото си мислите

Още през 2019 година в публикация, озаглавена „ Електрическите транспортни средства се допуска, че са зелени, само че истината е малко по-мътна “, каналът CBC изясни, че „ електрическият автомобил не създава излъчвания, само че съставените елементи му въпреки всичко имат въглероден отпечатък “.

Потребителите би трябвало да имат поради, че производството на електрическа енергия може да докара до въглеродно замърсяване. Освен това изследване на Енергийната самодейност на Масачузетския софтуерен институт демонстрира, че производството на батерията за електрически автомобил създава повече излъчвания, в сравнение с построяването на елементарен автомобил.

Някои хора се интересуват и “моралната позиция ” и това да не се употребява детски полуробски труд за извличането на кобалт за батерията на техния електроавтомобил. 

Станалото академично проучване на Financial Times осведоми за деца под 10-годишна възраст, които работят в мините на Конго, с цел да извлекат кобалт, който по-късно ще се преработва в Китай и ще се смеси с различен кобалт, който е извличан по по-човечен метод. Накрая човек не може да е безусловно сигурен, дали за неговия суперзелен автомобил, който гали природата, не е употребяват детски рабски полуробски труд. 

9. Изхвърлените акумулатори са рисков боклук

Когато батерията на вашия безценен Tesla Model 3 или Nissan Leaf доближи края си, може да откриете, че тези акумулатори не се разграждат биологично и са в действителност нездравословни за околната среда.

„ Повечето акумулатори ще би трябвало да бъдат демонтирани и рециклирани – или изхвърлени като рискови боклуци “, споделя The Orange County Register.

Медията се базира и на статистически данни на CalEPA, които демонстрират, че макар нападателните старания на щата за електрифициране, в Калифорния липсват каквито и да било уреди за преработване на акумулатори за електрически автомобили.

8. Инфраструктурата за зареждане на електрически автомобили е “бъкана ” от проблеми

Няколко медийни канала оповестиха за проблемите, които тормозят инфраструктурата за зареждане на електрически транспортни средства. Засега множеството анализатори са единомислещи, че наличната инфраструктура за зареждане не може да отговори на търсенето на електрически автомобили. 

Според изследване на J.D. Power от 2022 година американските консуматори са по-малко удовлетворени от публичното зареждане на равнище 2 през 2022 година, в сравнение с през 2021 година, като получават 633 точки от 1000 вместо 643. В същото време удовлетвореността от категорията на бързите зарядни устройства за непрекъснат ток (DC) е непроменена – 674.

7. Гумите на електроавтомобила се износват бързо

Това е малко прочут факт, само че гумите на електрическите автомобили се износват по-бързо, в сравнение с при колите с обичаен мотор с вътрешно горене.

„ Високоефективното електрическо задвижване обезпечава ускоряване, сходно на това на състезателен болид, даже в дребен стилен автомобил. Това значи, че електрическите автомобили оказват по-голямо налягане върху гумите, в сравнение с колите, които форсират по-бавно “, споделя Canary Media.

6. Няма задоволително механици и квалифицирани служащи за обслужване на електрическите автомобили

Няколко специалисти показват угриженост по отношение на работната мощ, нужна за ремонт на електрически автомобили, защото броят на електрическите автомобили се усилва, а автомобилните производители напредват със тактиката си за електрификация.

През януари 2023 година да вземем за пример Институтът на автомобилната промишленост загатва, че единствено 16% от техниците във Англия имат подобаващи умения за работа с електрически автомобили. 

CNBC цитира IMI, съгласно който „ броят на квалифицираните техници по IMI TechSafe, нужни за работа с електрически транспортни средства до 2030 година, е 77 000, като до 2032 година той ще нарасне до 89 000 “. Излишно е да споделяме, че Обединеното кралство не е единственият пазар, който страда от този проблем.

5. Дългото време за зареждане е причина за проблеми

Повечето хора знаят, че зареждането на електрически автомобил лишава прекалено много време. Kelley Blue Book пресмята времето за зареждане въз основата на зарядно устройство от равнище 2 и съгласно уебсайтовете на производителите.

KBB се концентрира върху няколко модела от 2022 и 2023 година и стига до заключението, че за зареждането на 2023 Polestar и 2022 Tesla Model 3 са нужни до 8 часа.

Също по този начин зареждането на 2022 Tesla Model S лишава до 12 часа, а на 2023 Chevrolet Bolt EUV – до 10 часа. В случай на изключителна обстановка, когато би трябвало незабавно да напуснете парцела си, дългото време за зареждане може да докара до крах.

4. Употребяваните електрически автомобили към момента са скъпи макар понижението на цените

Ако разглеждате използвани електрически коли за продажба, може да видите, че разноските са почнали да понижават. Въпреки това не очаквайте впечатляващо понижение на цените, защото електрическите автомобили остават прекомерно скъпи за елементарните консуматори. NPR изяснява, че цените „ надали ще паднат скоро “.

Само за подтекст, междинната цена на договорката с нов автомобил е била 48 763 $ през първото тримесечие на 2023 година, съгласно Kelley Blue Book. На други места междинната цена на нов автомобил преди пандемията е била 37 876 $.

3. Екстремните горещини оказват въздействие върху пробега

Лятото бързо наближава и някои купувачи ще пазарят студен електромобил за продажба. Преди обаче да похарчите всичките си спестявания за електрически автомобил, е добре да научите какъв брой добре се оправя един електрически автомобил с интензивните горещини.

Наистина високите температури оказват мощно въздействие върху пробега. Според изследване на ААА, когато температурата доближи 95 градуса по Целзий или надвиши тази стойност и пасажерите държат климатика включен, пробегът понижава със 17%.

2. Зареждането на електрически автомобили лишава повече време през зимата

Ако смятате, че дългият интервал на зареждане е един от главните дефекти на притежаването на електрически автомобил, можете да се раздразните още повече през зимата, когато студените условия ще удължат времето за зареждане още повече.

„ Зареждането на батерия, която е престояла през нощта в студено време, може да отнеме два пъти повече време, с цел да се зареди изцяло “, споделя Kelley Blue Book.

Междувременно Ютака Мотоаки, откривател на електрически транспортни средства от изследователската група за модерни транспортни средства в INL, прибавя, че „ откривателите на акумулатори от дълго време знаят за утежняването на успеваемостта на зареждане при ниски температури “.

1. Загуба на пробег на електрическия автомобил през зимата

Изследването на AAA, представено по-рано, също демонстрира, че зимното време е тежко за вашия електрически автомобил, което се отразява на пробега.

„ Новите проучвания на AAA разкриват, че когато живакът падне до -6 °C и системата за отопление, вентилация и климатизация се употребява за отопление на вътрешността на автомобила, междинният пробег понижава с 41 %. Това значи, че на всеки 160 километра комбинирано шофиране в градски условия/по автомагистрала, пробегът при -6 °C ще намалее до 59 километра “, се споделя в прессъобщението на AAA.

Източници за материала, оповестен в Hotcars: Kelley Blue Book, AAA, CNBC, EE Power, NPR, CBC, The Zebra, MIT, The Orange County Register, Canary Media и J.D. Power.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР