С два мача от първата шестица днес, 22 май, ще

...
С два мача от първата шестица днес, 22 май, ще
Коментари Харесай

Лудогорец ще получи 13-ата титла след мача с Локомотив

С два мача от първата шестица през днешния ден, 22 май, ще продължи 34-ият кръг на родното състезание. От 16:00 часа Левски гостува на Крумовград въз основата в Коматево, а от 18:30 Лудогорец е хазаин на Локомотив (Пловдив).

„ Зелените “ ще получат 13-а поредна шампионска купа на страната след края на дуела със „ смърфовете “ – купа, която бе подпечатана при домакинския триумф на ЦСКА София с 3:1. Оттогава обаче отборът на Георги Дерменджиев е в серия от две следващи загуби, като първо падна от Ботев (Пд) с 2:3 във финала за Купата на България, а по-късно записа най-тежкото си проваляне в историята на елита, губейки от Черно море с 0:4 на „ Тича “. 

Локомотив от своя страна също е в неприятна серия в последно време, като не е печелил в последните си пет срещи – две равенства в края на постоянния сезон и три поредни провали в плейофите, последното от които при семейството на Левски с 1:2. 

По-рано денем, Левски гостува в Пловдив на непобедения в последните 15 мача Крумовград. Отборът на домакините не е губил в шампионата от 26 ноември насам, когато отстъпи на Черно море с 2:3 във Варна. По-рано в плейофите тимът взе точка и от визитата си в Разград, а сред равенствата с Лудогорец и ЦСКА надделя безапелационно Локомотив (Пд) с 4:1. 

Старши треньорът на отбора Генчев е апетитен за евентуален нов ментор на Левски, откакто по-рано стана ясно, че Николай Костов ще си тръгне от „ Герена “ след края на акцията. " Сините " няма да играят в евротурнирите през идващия сезон след триумфа на Ботев за Купата на България. 

Срещата въз основата в Коматево ще бъде и историческа, защото първи път жена ще свири мач от Първа лига. Това ще бъде Християна Гутева.

Програма на идните мачове в Първа лига:

Сряда

16:00 ч, Крумовград - Левски

18:30 ч, Лудогорец - Локомотив (Пловдив)

Четвъртък

15:15 ч, Арда - Славия

17:45 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев (Пловдив)

20:15 ч, ЦСКА София - Черно море. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР