Ето кои необичайни явления се появяват по време на сън!

...
Ето кои необичайни явления се появяват по време на сън!
Коментари Харесай

По време на сън могат да се появят тези необичайни явления

Ето кои необикновени феномени се появяват по време на сън!

От учебния курс по биология знаем, че сънят е положение, характеризиращо се със загуба на съзнание. Нашата нервна система в този миг доста понижава способността да реагира на външни тласъци. За мнозина сънят е синоним на релакс след натоварен ден, по време на който тялото се възвръща и се приготвя за новия ден.

В множеството случаи са нужни малко старания, с цел да заспите. От време на време обаче може да ви се случи нещо извънредно по време на сън, което е объркващо и даже ужасно. Успокойте се, нямате причина за паника! Ще ви разкрием 3 необикновени феномени, които постоянно се случват насън.

Според сомнолозите – лекарите, които се занимават със проблемите със съня, множеството от тези феномени са естествени, в случай че не могат да причинят боязън у индивида.

Какво може да се случи с човек по време на сън?

1. Усещане за рухване

В медицината това явление е известно като хипнотично трепкане. Когато спим, тялото ни губи чувствителността и способността си да се движи. Но от време на време започваме да сънуваме, преди тялото да се изключи от външния свят. Следователно, по време на такъв сън, човек може да сънува, че пада от канара или стъпва в пропаст. Защо това се случва? Изследователите нямат безапелационен отговор, само че наподобява, че причината за това събитие е нашата отмалялост или стрес. Мозъкът заспива по-бързо от цялото тяло.

2. Говорене насън

Обикновено такова нарушение на съня по-често се среща при деца. Въпреки това, дребен % от възрастните през целия си живот приказват насън. Средната дълготрайност на това явление е към 30 секунди. Обикновено говоренето насън се случва през първите два часа след заспиване. По това време тялото минава в етап на бездънен сън, но мускулният тонус към момента е безсънен да издава звуци или да прави придвижвания. Лекарите не считат това отклоняване за съществено нарушаване на централната нервна система. Най-често говоренето насън се случва, в случай че човек претърпява силни вълнения денем.

Вижте още: Ако мъжът е по-възрастен от жена си, краде от младостта ѝ

3. Повтаряне на сънища

Сънят е специално състояние на човек, когато в съзнанието му се случва преоценка и обработка на информация, получена от човек денем, преди да остане наш спомен. Следователно, повтарящите се сънища пораждат вследствие на решаването на различни психически проблеми, които мозъкът се пробва да реши през нощта. Повтарящите се сънища се основават на събития от действителния живот. Помислете какъв проблем би трябвало да разрешите, какво може да попречи на съня ви. Анализирайте всичко, което ви тормози. Нещо би трябвало да бъде променено в живота ви.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР