Ето какво казват руските генерали след прихванати разговори от украинската

...
Ето какво казват руските генерали след прихванати разговори от украинската
Коментари Харесай

Христо Грозев: В руската армия е пълен хаос, няма тактика и стратегия, а логистиката е най-лошата част от нея

Ето какво споделят съветските генерали след прихванати диалози от украинската разведка – в армията е цялостен безпорядък, неуспех, нямат тактики и тактики, дори секретните им връзки не работят. Вложили са доста пари за лична криптирана периодичност, само че на практика не работи в Украйна и употребяват нормалните мобилни телефони, а украинците ги прихващат. Това разкрива в изявление на Алеся Бацман журналистът Христо Грозев от проверяващата платформа „ Белингкат “.

Ще продължа с това, че всеки съветски батальон разполага с танковете от четири разнообразни генерации, което е цялостен парадокс, нещо, което не може да се случва в една модерна съвременна войска.

От друга страна, тактиката на Русия, която стана напълно транспарантна, демонстрира едно – че руснаците са разчитали на избран проект, който планува бързото завладяване на Киев. Първоначалната им задача е била да смъкват политическото управление на Киев или да бъде ликвидирано по различен метод. Появиха се сътрудници както в армията, по този начин и вътре в политически партии, които заявяваха, че те ще се договарят на първо място, само че точно тогава бяха отстранени чеченските спацчасти и полицейските елементи, които трябваше да окупират града. Според този проект всичко трябваше да се случи доста бързо, само че украинската войска доста бързо се активизира. Така че даже тези елементи да бяха заели известни позиции в градовете, за окупация и не може да става дума, още повече, че бойците са просто едни реализатори. Всъщност става дума за цялостен безпорядък, за който може доста дълго да приказваме. По отношение на логистиката даже нещата са още по-зле, тъй като се видя, че съветската логистика е най-лошата част от армията, разяснява журналистът.

Що се отнася до настроените измежду съветските военни и бойци, какво приказват за Путин, псуват ли го или не…конкретно Путин не. Но когато се рапортува за произшествие или неуспех, тогава постоянно има дълги паузи и изречени нецензурни думи във връзка с съветски полковници и генерали.

Ние напълно не знаем какво се рапортува на военното командване в Русия и в Кремъл, защото добре познавам по какъв начин работи съветската военна машина. Обикновено когато има неуспех или произшествие в някой батальон или дивизия, това стига единствено до началника на батальона и дивизията, само че не се рапортува в Москва, т.е. на ръководещите в Русия. Но в този момент, в случай че информацията за протичащото стига до Москва, това, което би могло да последва, е руснаците да се откажат от войната и да отидат на договаряния с украинската страна. Но в случай че в действителност на Путин се показва една по-различна картина, той не би могъл да си показа, че би трябвало в този момент да се откаже от играта, счита проверяващият публицист.

Според Грозев Путин получава частична информация, тъй като надали някой би му докладвал без боязън и терзание, че украински селяни завземат танковете и излизат да се бият със личните си трактори. Би било прекомерно самоуверено, в случай че сходна информация попадне в отчетите до Путин. Той счита още, че в може да се стигне до колапс в елита, тъй като близки сътрудници до Путин, които одобряваха неговите налудничави хрумвания, в този момент в Кремъл са в суматоха и не виждат догадка, съгласно която някой да е удовлетворен от протичащото се в Украйна.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР