Ето и някои от фактите, свързани с него и предявените

...
Ето и някои от фактите, свързани с него и предявените
Коментари Харесай

Българката Таня Закопава Арестувания В Монако Олигарх Дмитрий Риболовлев!

Ето и някои от обстоятелствата, свързани с него и предявените му обвинявания за корупция и " дейна и пасивна търговия с виляние ".

1. Очевидно обвиняването за " търговия с въздействие " е главното за прокуратурата на Монако. Зад това определение се крие потреблението на разнообразни запаси за да се повлияе на съответните органи на властта за решение в интерес на употребяващия ресурсите. Освен към този момент коментираните " топли " връзки с почитан чиновник в правосъдното министерство на Монако, раздадени са били 25 пропуща за VIP трибуните на стадиона на ФК " Монако ", благосъстоятелност на Риболовлев. Всеки пропуск, който важи за двама, коства 16 000 $, само че високопоставени чиновници на правосъдната и правоохранителна система на Монако са ги получавали гратис.

2. Скандалът с Ив Бувие, дилър на скъпи творби на изкуството има и българска диря. Според френските медии, българската гражданка Таня Рапо е подала недоволство против Риболовлев предходната година.

Като близка до фамилията на милиардера през 2003 година нашенката го е свързала с швейцарския търговец на творби на изкуството Ив Бувие, който му посредничил при придобиване на сбирка от 37 шедьовъра на стойност от 2 милиарда евро. Таня Рапо е превеждала при договарянията.

След недоволство от Риболовлев, прокуратурата в Монако повдига на Бувие обвиняване за шикалкавене през февруари 2015 година Швейцарецът е обвинен, че с изключение на контрактуваното за посредничеството си заплащане е завишавал цените на шедьоврите, най-вече произведения на Пикасо.

Таня Рапо е прибирала комисионна от всяка картина, продадена от Ив Бувие, и също е обвинена в пране на пари по този случай. На 23 февруари 2015 година, по време на вечеря в жилището на олигарха в Монако неговият юрист записва диалозите, след което предава записа на полицията. Два дни по-късно българката също получава обвиняване.

От своя страна нашенката завежда дело против Дмитрий Риболовлев на 30 юни същата година.

3. Съдебното дело с аукционната къща Sotheby " s за 380 милиона $, което Риболовлев водеше поради " шикалкавене в региона на изкуството и продажбата на предмети на изкуството ". По това дело като обвинени са привлечени Ив Бувие и българската гражданка Таня Рапо.

4. Обявяването на съветския милиардер за " личност нон грата " в двора на княз Албер II. Това публично бе оповестено след завеждането на делото против Ив Бувие и разкритите покупко-продажби с картини, най-вече на Пикасо за към 2 милиарда $.

5. Сделката по пазаруването на остров Скорпиос през 2013 година от Атина Онасис провокира гръмък отзив в целия свят. Риболовлев освен купи острова посредством фонд на щерка си Екатерина, само че и получи през предходната година единодушието на държавното управление в Атина да строи, макар наследството на починалия Аристотел Онасис, което не допускаше това. Това е извънредно подозрително,като се има поради какъв брой мъчно гръцките управляващи дават сходни позволения за свързани с историята на страната места. В гръцката преса се появиха и подозрения, че разрешението е обещано отвън закона, написа дир.бг.

6. Инвестициите на съветския милиардер във ФК " Монако " са противозаконни в огромната си част и нарушават финансовия феър-плей, въведен от УЕФА. Парите са идвали от офшорни компании на Вирджинските острови и Хонконг, като за това с какъв генезис са те не е било изяснено пред футболната федерация.

7. Дмитрий Риболовлев се забърка и в скандал в Съединени американски щати с президента Доналд Тръмп. През 2008 година той купил имение на Тръмп, като платил за него 95 милиона $. Само четири години преди този момент Тръмп е купил имението за 41 милиона $ и не е правил в него никакви преобразования. Така в хода на следствието против връзките на американския президент с Русия тази договорка наподобява доста съмнителна.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР