Етичната комисия към Министерството на образованието проверява служебния министър на

...
Етичната комисия към Министерството на образованието проверява служебния министър на
Коментари Харесай

Даниела Везиева определи като политическа атака обвиненията в плагиатство

Етичната комисия към Министерството на образованието ревизира служебния министър на стопанската система Даниела Везиева поради сигнали за плагиатство. Сигналите са за дисертацията на Везиева, като съгласно подадената информация 95% от научния труд на служебния министър е преписан, оповестява БНР. Самата Везиева дефинира изказванията като " политическа офанзива ".

Проблемният труд на Даниела Везиева е дисертация на тематика „ Разработване на ефикасни модели за създаване на потенциал за обществено предприемачество в България “, която тя е защитила в Националния боен университет във Велико Търново. Ректорът през днешния ден отхвърли коментар.

По информация на Българското национално радио от 180 страници в нея, 171 са взети от други източници и създатели. Един от научните ръководители на Везиева е Венелин Терзиев, който също е проверяван от комисията за плагиатство. Обект на инспекция са и още трима негови докторанти. Сигналите са подадени от заинтригувани хабилитирани лица и са минали първи стадий на допустимост, съгласно БНР.

В коридорите на Народното събрание Даниела Везиева дефинира обвиняванията за плагиатство като политическа офанзива.



" Всичко, което се случва последните две седмици, несъмнено приказва за такава политическа офанзива, в съвършения тайминг. Не съм сюрпризирана след офанзивата, която беше за ДКК, моята позиция за ДКК, целия ми труд и в границите на първия длъжностен, и в границите на втория длъжностен кабинет. Всичко това приказва, че моделът, който беше, моделът, който се опитваме да променим, не желае да се случи това. Така че аз чакам всевъзможни неща да излязат. Не съм сюрпризирана от тази офанзива. По-скоро съм сюрпризирана от това, че се разяснява плагиатство във връзка с труд, дружно с теоретичен началник. Всъщност за плагиатство може да бъде упрекнат докторант единствено от научния си началник ", съобщи тя.

Предстои етичната комисия към министерството на образованието да излезе с позиция по проблема.

Според мен тя си е чисто политическа, в вярно подбрания миг.Предсоти да бъде образуван кабинет. Аз съм част то служебиня кабинет, тъй че тя си е с съвършен тайминг във връзка с сичко това, което се случва в страната ни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР