Ескалиращото напрежение между Иран и Израел предизвика сътресения на световните

...
Ескалиращото напрежение между Иран и Израел предизвика сътресения на световните
Коментари Харесай

Топ 3 акции, които да следите покрай конфликта между Иран и Израел

Ескалиращото напрежение сред Иран и Израел провокира разтърсвания на международните пазари, причинявайки загуби на разнообразни рискови активи.

Предвид неналичието на непосредствени изгледи за разрешаване на казуса, вложителите са обезпокоени от реакциите на пазарите в хода на развиването на обстановката в Близкия изток.

На фона на тази неустановеност няколко компании може да бъдат наранени от спора. Ето три акции, които би трябвало да се следят деликатно през идната седмица.

1. Exxon Mobil

Конфликтът в Близкия изток, с неговия капацитет да наруши доставките на нефт, може да има необятно отражение върху цените. Exxon Mobil, главен производител на нефт, може да се възползва от евентуалното нарастване на цените, което може да увеличи облагите и атрактивността на компанията в очите на вложителите. Въпреки това, наред с вероятностите за увеличение на облагите, спорът поражда и оперативни опасности за Exxon Mobil. Въпреки това световното наличие на компанията и диверсифицираните ѝ интервенции в разнообразни райони биха могли да понижат рисковете, свързани с разчитането само на доставките на нефт от Близкия изток.

Освен това опитът на Exxon Mobil в превъзмогването на геополитически разтърсвания я слага в добра позиция за адаптиране и евентуална облага в тази среда. Ако цените на петрола набъбнат, компанията може да обмисли повишение на възвръщаемостта на акционерите посредством назад изкупуване на акции или увеличение на дивидентите, което в допълнение ще притегли вложителите.

2. Lockheed Martin

Ескалацията на спора може да докара до увеличение на военните разноски в района, изключително от страни като Израел. Локхийд Мартин, водещ реализатор в региона на защитата, може да се възползва от такова нарастване на разноските, което може да докара до повишение на цената на акциите му.

С фокуса си върху нововъведенията и създаването на съвременни оръжия и отбранителни системи, Lockheed Martin е в добра позиция да си обезпечи преференциални контракти, даже в случай че спорът се позволи бързо. Разнообразното портфолио на компанията, включващо сериозни отбранителни системи, покачва капацитета ѝ за доходи по време на спорове. Освен това откритите връзки с държавни управления и отбранителни организации по целия свят, съчетани със способността й да се приспособява към изменящите се закани, я слагат в удобна позиция да се възползва от геополитическата неустойчивост.

3. Palo Alto Networks

Във времена на напрежение хакерските атаки се усилват, което прави киберсигурността сериозна. Palo Alto Networks, компания за киберсигурност, която се концентрира върху отбраната на сериозната инфраструктура, евентуално ще изпитва нараснало търсене в изискванията на спорове. Тъй като държавните управления дават приоритет на вложенията в киберсигурност, персонализираните решения на Palo Alto Networks за отбранителни организации и значима инфраструктура оказват помощ да се предотвратят разстройства. Политическият интерес към компанията набъбна, като през последните месеци се следи активизиране на покупките измежду американските политици.

Макар че тези акции са свързани с геополитическото напрежение, евентуалните им изгоди зависят освен от новините, свързани с споровете, само че и от общите пазарни настройки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР