Финландският национален превозвач Finnair съобщи, че временно спира полетите до

...
Финландският национален превозвач Finnair съобщи, че временно спира полетите до
Коментари Харесай

Авиокомпанията спира всички полети до летището заради „изключително опасните“ GPS заглушители на Владимир Путин

Финландският народен транспортьор Finnair заяви, че краткотрайно стопира полетите до втория по величина град в Естония, откакто два от самолетите му не бяха позволени да кацнат в Тарту заради разстройства в GPS.

Причината за GPS разстройствата, които принудиха двата полета да се върнат в Хелзинки предишния четвъртък и петък, не беше известна незабавно, само че естонските управляващи упрекват Русия за заглушаването на GPS в района. Самолетните подходи към летище Тарту сега разчитат на GPS сигнали, сподели Finnair, която е единствената самолетна компания, която лети до този град.

Но има и други навигационни принадлежности, които могат да се употребяват - и самолетната компания сподели, че ще спре ежедневните полети до там от 29 април до 31 май, с цел да може да се конфигурира различно решение на летището. „ Повечето летища употребяват различни способи за метод, само че някои летища, като Тарту, употребяват единствено способи, които изискват GPS сигнал, с цел да ги поддържат “, сподели Яри Пааянен, действен шеф на Finnair.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР