Ескалиращата хуманитарна криза в анклава още веднъж потвърди, че правителството

...
Ескалиращата хуманитарна криза в анклава още веднъж потвърди, че правителството
Коментари Харесай

Един месец след нападението на Хамас срещу Израел – хроника от деня

Ескалиращата филантропична рецесия в анклава още един път удостовери, че държавното управление на Хамас въобще не е предвиждало снабдяване и отбрана на цивилното население.

В същото време конфликтите сред произраелски и пропалестински демонстрации по света стигат до ексцесии. Първата жертва е 69-годишният Пол Кеслер, евреин от Лос Анджелис, който умря през вчерашния ден, откакто, в неделя е бил пребит от пропалестински протестиращи, оповестиха от кабинета на шерифа. Еврейски групи в Съединените щати осъдиха насилствения случай.

През нощта Израелските отбранителни сили (IDF) продължиха наземната интервенция в линията Газа. Израелски бойни самолети са блъснали клетка с към 10 члена на Хамас и настоящ наоколо противотанков отряд. Локализирана е група терористи, барикадиранидо болничното заведение Al-Quds. IDF са завладяли команден център на Хамас и са унищожили оръжеен склад, атакували са и терористичен отряд в Ливан, предотвратявайки удар с противотанкова ракета.

Рано сутринта израелският министър председател Бенямин Нетаняху обявяи, че след края на войната Израел ще поемеотговорността за сигурността в Ивицата Газа,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР