Есента е в разгара си и термометърът пада все по-ниско,

...
Есента е в разгара си и термометърът пада все по-ниско,
Коментари Харесай

Как да привикнем към студа през зимата по-бързо

Есента е в разгара си и термометърът пада все по-ниско, тъй че доста хора в би трябвало да свикнат със студеното време. Добрата вест: има метод да помогнете на тялото си да го направи по-бързо.

Още през 1960 година учените от американската войска откриват, че голите мъже, които прекарват по 8 часа дневно в камера при 10°C, с цел да свикнат със студа и треперенето съумяват след 2 седмици. По-скорошни изследвания на екипи също стигнаха до заключението, че хората могат да свикнат с прохладната среда. И неотдавнашен обзор на проучвания от военни специалисти откри, че всички хора наподобява имат способността да се аклиматизират към студа.
 Ето за какво през зимата пием повече алкохол Ето за какво през зимата пием повече алкохол
Ново изследване откри директна връзка сред спадовете на температурата и лимитираното излагане на слънчева светлина върху потреблението н...

В изследване група здрави мъже прекарват до 3 часа дневно, седнали във вани, цялостни с вода с температура от към около 14 ° C – температура, близка до тази на Атлантически океан по крайбрежието Ню Джърси и Ню Йорк в края на октомври, съгласно Националната администрация за океани и атмосфера.

В началото на 20-дневното изследване мъжете потръпваха, което е първичната реакция на човешкото тяло към охлаждането. Техният сърдечен темп и метаболизъм се ускоряваха посредством генериране на топлота. В същото време кръвоносните им съдове се стесняват и се отклоняват от повърхността на кожата, което води до намаление на температурата. По създание съдовата система е компресирана, насочвайки кръвта към по-топлите черва, с цел да се избегне външен мраз.

Но до 20-ия ден нещата се трансформират. Треперенето на процедура е спряло. Въпреки че метаболизмът и сърдечната периодичност към момента се форсират в ваната със студена вода, кръвоносните съдове към този момент не се свиват и температурата на кожата не пада толкоз мощно, колкото преди. Мъжете оповестяват за по-малко дискомфорт. В същото време кръвните им проби съдържат по-малко маркери за леден стрес и интензивност на имунната система. Изглежда телата им са привикнали със студа.

Промени в тялото ви при студено време
 6 трика да запазите ТОПЛИНАТА в дома си през ЗИМАТА 6 трика да запазите ТОПЛИНАТА в дома си през ЗИМАТА
През зимата всички се фокусираме главно върху това да пестим колкото се може повече от електрическа енергия, тъй че в края на месеца сметки...

Всеки има опция да свикне до известна степен със студа. Човешкото тяло реализира адаптация посредством композиция от разнообразни вътрешни промени, които хората могат да поддържат или потискат според от държанието си.

Има доказателства, че избран вид мастна тъкан, известна като " кафява лой ", може да помогне на тялото да генерира топлота в отговор на непрекъснато студени условия.

Хроничното излагане на мраз по някакъв метод задейства кафявата лой, за която знаем, че претърпява трагични сезонни промени. Новородените имат доста кафява лой, която им оказва помощ да останат топли, тъй като нямат задоволително мускули, с цел да потръпнат.

Въпреки че в миналото се смяташе, че хората губят запасите си от кафява лой, до момента в който порастват от ранна детска възраст, проучванията демонстрират, че елементи от тялото на възрастните, изключително региона към горната част на гръбначния дирек и шията, или задържат кафява лой, или генерират нова в отговор на изстудяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР