Есента е сезонът, когато сме най-податливи на косопада. През лятото

...
Есента е сезонът, когато сме най-податливи на косопада. През лятото
Коментари Харесай

3 вълшебни домашни маски против косопад за есента – укрепват, изглаждат, съживяват косъма:

Есента е сезонът, когато сме най-податливи на косопада. През лятото косата се е изтощила доста – слънчевите лъчи и морската вода са единствено част от факторите, които отслабват косъма, а също така самата промяна на сезоните е обвързвана и с промени в организма ни.

В резултат тя стартира да пада повече, да изтънява, да е по-податлива на раздробяване и увреждане. За да спрем процесите на намаляване и падане на косата през есента е значимо да я подхраним уместно с верните естествени артикули.

Днес взехме решение да заложим на натуралното и да ви представим 3 домашни маски срещу косопад, с които да съживите косъма и да върнете блясъка на косата си:

Маска с розмарин

 розмарин

Розмаринът е фалшификация, билка с невероятни качества. Тя подтиква растежа на косата, усъвършенства текстурата на косъма и неговата компактност. Изглажда микронеравностите по него, като по този метод го прави здрав и витален.

Съставки:

2-3 супени лъжици ситно нарязан розмарин

1 чаша вода

Приготвяне:

Кипнете водата. Добавете в нея розмарина за няколко минути. Прецедете течността и я оставете да се охлади. Масажирайте измитата си авансово с шампоан коса с отварата. След като напоите добре косата с нея, оставете да работи 15 минути. След това единствено изплакнете без да миете наново. Тази маска предизвиква растежа, заздравява фоликулите и се бори със свободните радикали в косъма и скалпа.

Маска със зелен чай

Зеленият чай е извънредно богат на антиоксиданти. Те се борят да поправят уврежданията в косъма и да предотвратят неговото раздробяване, начупване и прибързано окапване.

Съставки:

1 яйчен жълтък

2 супени лъжици зелен чай

Приготвяне:

Смесете съставките, откакто авансово сте сварили чая и сте го охладили. Нанесете маската върху скалпа благодарение на четка или масажирайте с пръсти. Оставете да работи 20 минути. Измийте с хладка вода и изплакнете. Протеините в тази маска подхранват косата в дълбочина и усъвършенстват положението на кожата на скалпа. Маската понижава косопада, присъщ за есенния сезон с помощта на антиоксидантите в нея.

Маска с пшеничен зародиш, лимон и сметана

 маска за коса с лимон

Лимонът почиства косъма и отстранява наслагванията по него, защото е натурален ексфолиант. Пшениченият зародиш подхранва в дълбочина, а сметаната хидратира и доставя незаменими мазнини и протеини, които също подхранват кожата на главата, като по този метод косъмът се заздравява.

Съставки:

2 лимона

¼ чаша заквасена сметана

¼ чаша масло от пшеничен зародиш

Приготвяне:

Смесете съставките в една купа, като авансово сте изстискали сока от лимоните. Разбъркайте добре маската. Нанесете по цялата дължина на косъма от корена до върха. Оставете да работи час-час и половина преди да измиете. Маската отпушва порите на скалпа, отстранява замърсяванията и оказва помощ на косъма да се възвърне. Тя заздравява корените и е подобаваща за разнообразни видове коса.

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР