Есенно-зимният период е времето, когато много от нас започват да

...
Есенно-зимният период е времето, когато много от нас започват да
Коментари Харесай

Съвети как да подсилим имунната си система, без хапчета и хранителни добавки

Есенно-зимният интервал е времето, когато доста от нас стартират да се чудят по какъв начин да се грижим за имунната си система, която е основна линия на отбрана против микробите. Отговорът на въпроса - по какъв начин да подобрите имунитета си, може да се откри освен в аптеката. Много детайли от метода ни на живот въздействат върху това по какъв начин тялото ни се оправя с избягването на инфекции и върху ежедневния ни хранителен избор и форми на превозване на време. Нека не забравяме, че няма да изградим имунитет за един ден, тъй като той се въздейства от това по какъв начин действаме седмици, месеци и години - тъй че по какъв начин да го засилим в дълготраен проект?

Намаляване на напрежението

Оказва се, че хроничният стрес е изключително притеснителен за имунната система. Това се дължи на хормоните, отделяни при нескончаем душевен стрес. Високата им централизация в кръвта води до активиране на възпалението - само че в случай че това положение продължи доста седмици, тялото ни ще бъде прекомерно едва, с цел да реагира пълноценно при положение на битка с микроорганизма. Ето за какво релаксацията и почивката би трябвало да се появят в нашия график за непрекъснато - с помощта на душевното равновесие, ще ни бъде доста по-лесно да поддържаме физическо здраве.

Редовни извършения

Всеки от нас знае какъв брой значима е физическата интензивност във връзка с здравето - само че от време на време не осъзнаваме, че тя може да ни защищити от инфекциозни болести. Според научните проучвания упражненията с умерена активност работят най-добре, когато става въпрос за подсилване на имунитета. Редовните разходки, извършения, колоездене - това са детайлите, които сигурно ще оказват помощ за издръжливостта ни доста по-добре, в сравнение с да седим по през целия ден.

Адекватна дълготрайност на съня

Дългите есенни и зимни вечери от време на време са толкоз дълги, че стопираме да спим задоволително дълго. Оказва се, че аспектът на съня е извънредно значим във връзка с имунитета на нашето тяло.

Едно изследване откри, че хората, които спят по-малко от 6 часа дневно, имат четири пъти по-висок риск от развиване на вирусна зараза в сравнение с хората, които спят повече от 7 часа. Ето за какво си коства да се стремите да спите 7-9 часа всяка нощ.

Добавка на витамин Д

Въпреки че нормално свързваме имунитета с витамин С, витамин Д го настига, когато става въпрос за влияние върху имунната ни система. 

Дефицитът на този витамин нормално се появява в месеците на малко слънце, тъй като точно слънчевите лъчи провокират синтеза на витамин Д.

Адекватна диета

Как би трябвало да се храним, с цел да повишим имунитета? Една от съставките за която е потвърдено, че поддържа имунната система е цинкът - неговият недостиг може доста да утежни способността ни да се борим с бактерии и вируси. Поради тази причина си коства да въведете източниците му в диетата си, а точно: бобови растения, риба, млечни артикули, месо, пълнозърнести зърнени артикули, бадеми, сусам, тиквени семки, яйца и... черен шоколад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР