Есенната умора е едно изключително неприятно състояние. То се развива

...
Есенната умора е едно изключително неприятно състояние. То се развива
Коментари Харесай

Есенна умора – какви мерки да вземем и как да преодолеем кризата?

Есенната отмалялост е едно извънредно неприятно положение. То се развива поради намаляването на ярките слънчеви лъчи, които през летния интервал са предизвикали по-усилено произвеждане на серотонин, освежителен тялото и организма. Причините за поява на този вид отмалялост са доста разнородни също по този начин и могат да се появяват и да влияят през всичките сезони. Усилената физическа и умствена активност, несъразмерното напрежение в работната среда или университет и учебно заведение, стрес, погрешен хранителен и двигателен режим, в това число неприятно общо положение на тялото и нарушен баланс сред сън и будно положение.

Какви са признаците на есенна отмалялост?

Пациентите с тази диагноза споделят от ден на ден за поява на признаци на унесеност, загуба на централизация, обща изнемощялост, предразположеност към насърчаване на вирусни инфекции, световъртеж, зашеметяване, нарушавания в съня, незаинтересованост и понижен тонус.

Woman-tired-after-eating

Преодоляването на неприятните признаци от есенната отмалялост изисква характерен лечебен комплекс. Той включва физически придвижвания, промени в храненето, по-голяма нощна отмора и банкет на някои хранителни добавки с укрепителен имунната система резултат и придаващ тонус на тялото.

Специалистите поучават за превъзмогването на този вид есенна отмалялост, която съгласно голям брой учени напрактика се явява характерен вид меланхолия, който се поражда от внезапния спад в серотониновото произвеждане, да се ползват някои характерни физически извършения за придаване на тонус в мускулатурата и по-голяма прохлада на тялото. Самите физически занимания подкрепят и подтикват имунните отбрани на организма и усъвършенстват метаболизма. Отдавна е потвърдена връзката сред скоростта на метаболизма и общия физически тонус на тялото, неналичието на меланхолия, нарасналото произвеждане на полови хормони и хормони на щастието.

Според експертите страдащите от есенна отмалялост би трябвало да практикуват умерени физически натоварвания от рода на гимнастика, клякания, разходки в планина или естествен парк, посещаване на водоеми, леки кросови бягания, упражняване на обичани спортове, носещи приятност – футбол, волейбол, баскетбол, фехтовка, плуване, фитнес и други. Целта на страдащите от есенна отмалялост не би трябвало да бъдат силовите и ужасно изтощителни тренировки, тъй като това в допълнение ще докара до срив на общото положение на организма. Прекомерното изпотяване по време на дейна подготовка да вземем за пример е индикатор за подготвителна изтощеност, което е знак, че тренировката би трябвало да бъде прекъсната и да се пристъпи към режим на отмора.

Според експертите, изключително значимо при възобновяване от есенна отмалялост е достатъчното хранене, само че не прекомерно и щедро преяждане, тъй като това затормозява организма при преработката на храната, което от своя страна в допълнение води до утежняване на признаците на есенната меланхолия. Пълноценният банкет на повече зеленчуци и плодове, приемът на повече течна храна, в сравнение с тежка, мазна и тестена води до възстановяване на преработката й и подтиква тонуса на организма, с което поддържа неговата жизненост денем. Специалистите поучават да се натъртва повече на чистото месо и риба, чистите въглехидрати от ориз, картофи и ръжен самун, както и приемът на потребни омега-3-мастни киселини от ядки и риба.

freedom,field,girl,happines,happy,sun-fb8641fa231ee1cbdd389e2f773a1b3b_h_large

В основата обаче на вярното възобновяване при есенна отмалялост стои въпросът за наличната отмора. Тя е нужно да бъде в границите на най-малко 7-8 часа нощен сън, с цел да може равнищата на полови хормони и растежен хормон да бъдат възобновени, в това число да се обезпечи задоволително добра отмора на основния мозък и на тялото от ежедневния престой на работното или образователното място.

За преодоляване на признаците на есенна отмалялост някои експерти предлагат и приемът на хранителни добавки от рода на мултивитамините, които възвръщат неналичията на витамини и значими микро и макроелементи от храната. Също по този начин в международната пазарна фармацевтична мрежа съществуват голям брой препарати, комбиниращи аргинин и аспартат. В България добавката се среща под името сарженор, която е изключително потребна и води до по-голямо снабдяване на сила за организма и по-добра детоксикация на тялото от нездравословните за човек субстанции, постъпили с храната. Според експертите, най-хубав резултат при приложението на такива добавки се реализира, когато те се ползват в най-малко 10 дневен курс, с цел да се подсигури качествено излизане от порочния кръг на есенната отмалялост и да се обезпечи организмов ресурс, който да защищити от рецидив за поява на положението.

От Puls.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР