ЕС засилва подкрепата си за Либия, като отпуска 5,2 милиона

...
ЕС засилва подкрепата си за Либия, като отпуска 5,2 милиона
Коментари Харесай

ЕС засилва подкрепата си за Либия с 5,2 милиона евро хуманитарно финансиране

ЕС ускорява поддръжката си за Либия, като отпуска 5,2 милиона евро филантропично финансиране.

То ще бъде ориентирано посредством филантропични сътрудници на Европейски Съюз, настоящи в страната, което ще им разреши да засилят помощта с акцент върху заслон, здраве, храна, вода, канализация, хигиена и отбрана.

От общата сума 200 000 евро са за Фонда за незабавна помощ при бедствия на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец в поддръжка на Обществото на Червения полумесец на Либия.

С тази помощ общото филантропично финансиране, отпуснато за изключителната обстановка, доближава над 5,7 милиона евро.

Комисарят по ръководството на рецесии Янез Ленарчич сподели, че Европейски Съюз дава непрекъсната и продължителна поддръжка на хората в Либия, наранени от бурята „ Даниел “.

„ Поради тази причина отпуснахме над 5,2 милиона евро филантропично финансиране. Извънредната обстановка с наводненията също по този начин провокира бърза реакция на държавите-членки. Трагично, членове на гръцки избавителен екип в Либия изгубиха живота си при пътен случай в неделя, до момента в който се опитваха да оказват помощ на другите. Изказваме съболезнованията си на всички потърпевши и желаем бързо възобновяване на ранените “, сподели Ленарчич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР