ЕС трябва да увеличи военната помощ за Украйна, включително смъртоносни

...
ЕС трябва да увеличи военната помощ за Украйна, включително смъртоносни
Коментари Харесай

Евродепутатите призовават за по-твърд отговор на руските заплахи за европейската сигурност

Европейски Съюз би трябвало да усили военната помощ за Украйна, в това число смъртоносни и тежки оръжия
• Членовете на Екологичен потенциал приканват немския канцлер Шолц да достави бойни танкове Леопард 2 на Украйна
• Премахване на гласуването с единогласие за решения, които нямат военни последствия, по-специално във връзка с глобите и правата на индивида
• Членовете на Екологичен потенциал приканват за непрекъснато място на Европейски Съюз в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Войната в Украйна, възходящият световен авторитаризъм, по-настъпателният Китай и изключителната обстановка, обвързвана с климата, провокираха тектонична смяна в геополитическия пейзаж, предизвестяват членовете на Екологичен потенциал.
Европейски Съюз и неговите страни членки би трябвало да усилят военната, политическата и филантропичната си помощ за Украйна и да засилят защитата си в противодействието на съветските закани за европейската сигурност, декларират евродепутатите в годишния си отчет за общата външна политика и политика на сигурност, признат в сряда с 407 гласа „ за “, 92 гласа „ срещу “ и 142 гласа „ въздържал се “.

Евродепутатите предизвестяват, че отговорът на Европейски Съюз на съветската нападателна война против Украйна се следи от близко от автокрациите по света и ще окаже огромно въздействие върху държанието им на интернационалната сцена.

Европейски Съюз би трябвало да направи процеса на взимане на решения по-гъвкав и ефикасен

Те приканват Европейски Съюз да употребява наредбите на Договора за Европейския съюз, които биха разрешили на Съвета да взема избрани решения без военни последствия, по-специално тези, които се отнасят до глобите и правата на индивида, с квалифицирано болшинство, а не с единогласие.

Докладът също по този начин приканва институциите на Европейски Съюз да създадат предложение по какъв начин Европейски Съюз да си обезпечи непрекъснато място във всички многостранни конгреси, в това число в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Намаляване на зависимостта на Европейски Съюз от енергийни запаси

Сигурността на Европейски Съюз е тясно обвързвана с ускоряването на процеса на разширение, като в същото време се съблюдават критериите за присъединение и се реформира политиката на съседство на Европейски Съюз, настояват членовете на Екологичен потенциал. Те също по този начин упорстват Европейски Съюз да стане по-малко подвластен от енергийните запаси и други материали от решаващо значение за нашата инфраструктура, които се внасят от трети страни – по-специално от тези, които не споделят полезностите на Европейския съюз или с които Европейски Съюз се намира в положение на редовно съревнование.

Трябва да се доставят танкове Леопард 2 на Украйна, споделят евродепутатите

В годишния отчет за 2022 година по отношение на осъществяването на общата политика за сигурност и защита, признат в сряда с 459 гласа „ за “, 93 „ срещу “ и 85 „ въздържал се “, членовете на Екологичен потенциал приканват за неотложно разполагане на съвременни оръжия и система за противовъздушна защита от последващо потомство, като упорстват немският канцлер Шолц да достави неотложно на Украйна съществени бойни танкове Леопард 2. Те акцентират, че Украйна пази териториалната си целокупност в границите на интернационално приетите си граници и незабавно се нуждае от военна помощ и тежко въоръжение, с цел да завоюва войната.

В отчета се приветстват новите начинания на Европейски Съюз за подсилване на европейската сигурност и защита, а точно Версайската декларация, Стратегическият компас, взаимната връзка по отношение на пропуските в вложенията в защитата и предлагането на Комисията за правилник за стимулиране на взаимните публични поръчки (EDIRPA). Държавите членки следва да продължат да развиват политиката и качествата на Европейски Съюз в региона на киберзащитата, допълват членовете на Екологичен потенциал, и да открият партньорства в региона на сигурността и защитата със съидейници по света.

Цитати

Докладчикът по Общата външна политика и политика на сигурност, Дейвид Макалистър (ЕНП, Германия) съобщи: „ За да се трансформира в същински геополитически фактор, Европейският съюз би трябвало да ускори инструментите на външната си политика и да укрепи институционалната си конструкция. Гласуването с единогласие, да вземем за пример, явно лимитира способността на Европейски Съюз да реагира бързо. Компромисът сред идеала за единение и високата цена на единодушието във връзка с успеваемостта би трябвало да се преглежда по-критично “.

Докладчикът по Общата политика за сигурност и защита, Том Ванденкенделаре (ЕНП, Белгия), съобщи: „ Европейската сигурност се утежни фрапантно поради войната на Русия в Украйна. Във връзка с това Европейски Съюз би трябвало да усили и форсира военната помощ за Украйна и да усъвършенства действието на своята отбранителна политика, като в същото време продължи и укрепи съдействието си с НАТО. Наред с другите промени той би трябвало да форсира процеса на взимане на решения по въпросите на защитата и да понижи зависимостта си от трети страни “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР