EС ще преразгледа сделката за бежанците, сключена с Турция през

...
EС ще преразгледа сделката за бежанците, сключена с Турция през
Коментари Харесай

Като мярка срещу вируса Ердоган не се ръкуваше в Брюксел

EС ще преразгледа договорката за бежанците, подписана с Турция през 2016 година. Това стана ясно след визитата на турския президент Реджеп Ердоган в Брюксел.

Ще бъде основана специфична група, която ще се управлява от висшия представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел и на министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, заяви Българска национална телевизия.

Основната ѝ цел е да наблюдава по какъв начин се ползва съглашението за бежанците. След срещата с Ердоган ръководителят на Европейската комисия Урсула дон Дер Лайен акцентира, че подписаната договорка през 2016 година е в действие. Напрежението сред Анкара и Брюксел ескалира откакто в края на февруари турската страна разгласи, че границата към Гърция е отворена. Десетки хиляди мигранти се пробваха да преминат и да продължат пътя си към Европа.

Турският щемпел подчертава на диалозите на Ердоган в Брюксел.

" Отново с Европа ", написа в заглавие през днешния ден в. " Тюркийе " във връзка вчерашните диалози в Брюксел на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Вестникът показва, че президентът е сложил на масата настояванията на Турция пред Европейски Съюз, който след отварянето на турските граници бил изпаднал в суматоха.

Ердоган организира диалози в троен формат с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Турското президентство окачестви договарянията като " ползотворни ". Шарл Мишел разгласи взаимни дейности по съглашението за миграцията от 18 март 2016 година, имащо за цел да овладее миграционните потоци към Европа през Турция. Фон дер Лайен даде обещание, че пропуските ще бъдат отстранени и предизвести Гърция: " Прекомерната приложимост на мощ е неприемлива ", написа изданието.По време на визитата си в Брюксел Ердоган беседва и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, пред който съобщи, че никоя европейска страна " не може да си разреши лукса да остане безучастна към конфликтите в Сирия и филантропичната драма " на сирийския народ.

" Ние сме единствената страна членка, която се бори с ДАЕШ гърди против гърди и дава жертви поради това ", уточни турският президент, съгласно който " НАТО е в сериозен интервал, в който би трябвало да покаже по явен метод своята съюзническа взаимност с Турция ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Столтенберг на собствен ред разгласи, че организацията преглежда вероятните дейности, които да предприеме по отношение на бежанската рецесия.Опозиционният в. " Джумхуриет " помества някои заключения от изявления в западния щемпел, който окачествява визитата на Ердоган в Брюксел като " пазарлъци на гърба на беззащитни хора ".

Според " Таймс " визитата на турския президент има за цел да издейства стотици милиони евро за Турция, написа още " Джумхуриет ", като отбелязва обаче, че английският вестник подценява бремето, което самата Турция носи поради бежанците.

Турският щемпел отразява и подробност от визитата, който не останал неусетен от публицистите, а точно, че турският президент не се ръкувал с формалните представители в Брюксел, извинявайки се с популяризирания нов ковид.

В. " Милят " отбелязва, че подадената за ръкостискане ръка на Столтенберг е увиснала във въздуха, откакто турският президент не се ръкувал с него, а вместо това доближил своята ръка към сърцето си и споделил " корона ". Изданието разгласява и фотография, онагледяваща случката. " Като мярка против вируса Ердоган не се ръкуваше в Брюксел, а поздравяваше от разстояние ", написа и " Тюркие ".

В Турция до момента няма открит случай на заразяване с Ковид-19.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР