ЕС със своите ценности е пример, който арабският свят може

...
ЕС със своите ценности е пример, който арабският свят може
Коментари Харесай

Борисов: ЕС е пример, който арабският свят може да вземе

ЕС със своите полезности е образец, който арабският свят може да вземе - за върховенството на закона, правата на дамите, свободите. Не е единствено газ, не е единствено нефт, преди всичко са полезностите, които всички ние би трябвало да защитим, с цел да работим по умерено. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който е в гръцката столица Атина за откриването на третата среща на върха Европейски Съюз - Арабски свят. Форумът тази година е под наслов " Споделените хоризонти ".

" Темата Западни Балкани беше поставена на дневен ред по време на българското европредседателство. С Ципрас, Вучич, румънската колежка организираме срещи, с цел да сплотяваме напъните си, да бъдем конкурентноспособни. Вие имате газ, имате петрол. Надявам да да завършваме интерконектора за полутечен газ с Гърция до края на годината ", сподели още Борисов.

" Винаги България и Гърция са били образец за добросъседство. С Гърция вечно би трябвало да бъдем най-близки другари. В тези инфраструктурни планове има какво още да създадем с сътрудниците. Броят на участниците демонстрира, че има капацитет. Пожелавам триумф на днешната среща ", добави министър председателят.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР