ЕС съжалява за новата вълна от американски мита върху френски

...
ЕС съжалява за новата вълна от американски мита върху френски
Коментари Харесай

Френското вино и коняк пъшкат под тежките мита на САЩ

ЕС съжалява за новата вълна от американски мита върху френски и немски артикули, която влезе в действие във вторник, и съобщи, че ще търси комерсиално помирение с идващата администрация на Байдън, съобщи AFP.

Митата са следващата глава в, които стават все по-солени при американския президент Доналд Тръмп. Френските експортьори бяха наранени от нараснали мита върху виното и коняка, до момента в който Германия бе пострадала от нови данъци върху въздухоплавателните елементи.

" Комисията отбелязва днешното влизане в действие на американските мита, произлизащи от случая на Airbus в СТО за дотации за въздухоплавателни средства ", се споделя в изказване. Изпълнителната власт на Европейски Съюз се занимава с търговски въпроси за 27-те държави-членки на блока.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американските управляващи обмислят въвеждането на нови мита, какт...

" Както към този момент ясно казахме, съжаляваме, че Съединени американски щати избраха да прибавят още артикули на Европейски Съюз в своя лист за възмездие ", се споделя в изказването.

Европейски Съюз " чака с неспокойствие да се ангажира градивно с новата администрация на Съединени американски щати за разрешаване на този дългогодишен спор като част от актуализирания трансатлантически дневен ред ", прибавят от Европейска комисия.

Френските експортьори на вино и спиртни питиета считат, че новите мита ще костват на бранша продажби от един милиард евро, като конякът е изключително тежко пострадал.

В последните си дни на ръководство, администрацията на Тръмп не престава да се занимава с търговски въпроси с европейците. Миналата седмица Вашингтон спря проект за налагане на нови мита върху импорт на френски артикули за 1,3 милиарда $ поради спор за налога върху софтуерните компании.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР