ЕС подписа договор с фармацевтичната компания CureVac за доставка на

...
ЕС подписа договор с фармацевтичната компания CureVac за доставка на
Коментари Харесай

ЕС сключи договор с CureVac за доставка на 225 млн. дози от ваксина срещу COVID-19, когато е готова |

Европейски Съюз подписа контракт с фармацевтичната компания CureVac за доставка на 225 млн. дози на имунизацията против COVID-19, когато се потвърди, че е безвредна и ефикасна, заяви Европейска комисия. 

Сключеният контракт включва и опция за поръчка на допълнители 180 млн. дози.

" Няколко дни след нашия контракт с BioNTech и Pfizer, имам удоволствието да разглася ново съглашение с едно обещаващо европейско сдружение. До днес ЕК е обезпечила минимум 1,2 милиарда дози и извършва волята си за обезпечаване на обективен достъп до безвредни и ефикасни ваксини на търпими цени освен за жителите на Европейски Съюз, само че и за най-бедните и най-уязвимите хора по света. Повечето от тези възможни ваксини са в напреднал стадий на клинични изпитвания и се надяваме, че тези позитивни резултати ще бъдат доказани с издаване на позволение, след което имунизациите ще бъдат бързо въведени в приложимост и ще спомогнат за превъзмогване на пандемията ", съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

CureVac е първопроходец в създаването на изцяло нов клас ваксини въз основа на осведомителна РНК (иРНК), пренасяна в клетките посредством липидни наночастици.

Досега Европейска комисия е одобрила контракти за доставка на ваксини против Коронавирус с производителите AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV и BioNtech-Pfizer.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР