ЕС планира да наложи нови санкции на Русия по случай

...
ЕС планира да наложи нови санкции на Русия по случай
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обеща нови санкции срещу Русия. Зеленски: Бавят се, побързайте

ЕС възнамерява да наложи нови наказания на Русия по случай първата годишнина от нашествието й в Украйна на 24 февруари предходната година, разгласи през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Тя сподели това на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, където дойде тази заран отпред на огромна делегация на Европейската комисия.

" До 24 февруари, когато се навършва една година от началото на нашествието, ние сме си сложили за цел да приемем десети пакет наказания ", сподели Фон дер Лайен. Председателката на Европейската комисия акцентира, че в този момент " Русия заплаща висока цена, тъй като нашите (наказателни мерки) подкопават нейната стопанска система, връщайки я с едно потомство обратно ".

Сред най-тежките наказания, признати от Европейски Съюз след началото на войната, е въведеният при започване на декември таван на цената на съветския нефт от 60 $ за барел, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Това към този момент коства на Русия по към 160 милиона евро дневно ", сподели Фон дер Лайен.

Украинският президент прикани на конференцията за още наказания против Русия, съобщи Ройтерс.

Преди това организацията заяви, че новият пакет ще бъде квалифициран за годишнината от началото на войната. Литва и Полша, страните с най-твърда позиция, имат намерение да упорстват за наказания против съветския нуклеарен бранш и ограничавания върху търговията с диаманти.

Фон дер Лайен съобщи, че следващият, десети пакет от наказания на Европейски Съюз ще включва ограничения за битка със заобикалянето на предходните ограничавания.

Според Bloomberg Европейският съюз също приготвя наказания против Беларус поради присъединяване на страната в съветската инвазия в Украйна. Възможните ограничавания включват възбрана за експорт на артикули и технологии с двойна приложимост, употребявани за военни цели, както и наказания върху петрола, въглищата, стоманата и златото.

Европейската акция на наказания против Москва " леко се забави ", регистрира Зеленски и изиска тя да бъде ускорена. Той сподели, че е разискал въпроса с Фон дер Лайен.

Представители на Европейската комисия дойдоха през днешния ден в Киев. Украйна се надява на вести за присъединението си към Европейски Съюз, само че от Брюксел настояват, че това няма да стане бързо.

Експертите чакат, че на срещата на върха ЕС-Украйна в Киев Брюксел за първи път ще разяснява на високо ниво дали Украйна е по-близо до присъединение към Европейски Съюз през последните седем месеца.

Зеленски назова срещата на върха " седмица на европейската интеграция ". Той даде ясно да се разбере, че Киев чака съответни решения от европейските сътрудници, като се има поради триумфът, който страната му е посочила в напредването си към Европейски Съюз макар цялостната инвазия на Русия.

През пролетта Украйна незабавно подаде молба за участие в Европейски Съюз и още през юни Европейски Съюз небрежно даде на страната статут на претендент за участие.

Преди срещата на върха украинският министър-председател Денис Шмигал съобщи, че страната си е сложила амбициозната цел да се причисли към Европейски Съюз в границите на две години. Няколко страни - членки на Европейски Съюз, обаче приканиха управлението на съюза да изясни на украинските управляващи, че това не може да стане в подобен период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР