ЕС не признава изборите в и застава зад беларуския народ

...
ЕС не признава изборите в и застава зад беларуския народ
Коментари Харесай

ЕС ще наложи санкции на Беларус, не признава изборите

ЕС не признава изборите в и застава зад беларуския народ за спокойно и демократично прехвърляна на властта, разяснява  председателят на Европейската комисия, след изключителна среща на държавните и държавните ръководители на 27-те страни от ЕС за Беларус.
Европейски Съюз изпраща мощно и обединено обръщение към управляващите в Беларус, изясни ръководителят на Европейския съвет.
 Меркел поддържа митингите в Беларус Меркел поддържа митингите в Беларус
Европейски Съюз поддържа мирните стачкуващи в Беларус, съобщи немският канцлер Ангела Меркел на конференция в Берлин след видеоконференция с...
Европа ще наложи наказания на виновните за насилието и фалшификациите на изборите в Беларус. Европейски Съюз счита насилието против протестиращите в Беларус за шокиращо и чака следствие. Европейски Съюз стои солидарно с хората на Беларус и не приема безотговорност.
Предвиждат се 53 милиона евро за отбрана на демократичните права на жителите на Беларус, разяснява Фон дер Лайен.
Но бъдещето на страната би трябвало да се реши в Минск, не в Брюксел или Москва, не става въпрос за геополитика, а за демократични права, добави Мишел.
" Хората на Беларус желаят смяна и я желаят в този момент. Впечатлени сме от смелостта им. Точно за 10 дни от провеждането на президентските избори, невиждан брой хора излязоха на улиците в Беларус. Те желаят народна власт и нови президентски избори, защото тези избори не бяха нито почтени, нито свободни ", изясни Фон дер Лайен.
Санкциите могат да включват заледяване на активите на тези, които злоупотребяват със своята власт и нарушават съществени свободи ", уточни в изказване в по-рано през днешния ден ръководителят на Европейския парламент.
 Лукашенко ускорява сигурността на границата поради опасения от войски на НАТО Лукашенко ускорява сигурността на границата поради опасения от войски на НАТО
Беларуският президент Александър Лукашенко подреди на Министерството на защитата да ускори граничната сигурност в опит да предотврати в...
Има всички учредения да се притесняваме от увеличение на репресиите и военна интервенция в Беларус, съобщи Сасоли на днешното видеоконферентно съвещание на Европейския съвет, представен от парламентарния пресцентър.
Той приканва Европейски Съюз неотложно да наложи наказания на виновните за насилието над протестиращите след оповестяването на Александър Лукашенко за победител в президентските избори при започване на месеца. По неговите думи европейските ограничения може да включват запор на имущество на тези, злоупотребили с власт и нарушили главните права.
Бъдещето на Беларус може да бъде несъмнено единствено от жителите на страната, по нормалния либерален път. Външна интервенция в тази рецесия би била неприемлива, декларира Сасоли.
Вижте още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР