Ерусалим. В неделя министърът на отбраната на Израел Авигдор Либерман

...
Ерусалим. В неделя министърът на отбраната на Израел Авигдор Либерман
Коментари Харесай

Ynet news: Израелският министър на отбраната потвърди, че страната му ще преустанови сътрудничеството си с палестинските власти в областта на сигурността

Ерусалим. В неделя министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман съобщи, че страната му ще се оправи и без да си сътрудничи с палестинските управляващи в региона на сигурността, предава Ynet news.
Министърът акцентира, че в действителност палестинците имат по-голяма изгода от съдействието. Освен това той разкритикува палестинския президент Махмуд Абас за това, че не е осъдил нападателя, който умъртви трима членове на едно израелско семейство в края на тази седмица.
В петък Абас разгласи, че ще „ замрази “ връзките с Израел „ на всички равнища “, до момента в който новите ограничения за сигурност, които Израел вкара в региона на джамията Ал-Акса след смъртоносна пукотевица, не бъдат отстранени. Прекратяването на съдействието в региона на сигурността може да има обилни последици и да докара до внезапно увеличение на напрежението с Израел.

Превод и редакция: Мария Динкова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР