Ердоган заяви, че турското правителство няма да се спре, докато

...
Ердоган заяви, че турското правителство няма да се спре, докато
Коментари Харесай

Ердоган: Трябва ни нова турска конституция

Ердоган съобщи, че турското държавно управление няма да се спре, до момента в който страната не се подреди измежду десетте най-големи стопански системи в света. Това изказване бе направено по време на първото съвещание на парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в 28-ия Меджлис.

Президентът уточни, че кабинетът продължава да работи върху 12-ия проект за развиване на Турция, както и върху средносрочната стратегия за развиване на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ердоган съобщи, че има вяра, че икономическото богатство на Турция ще бъде от изгода за всички 85 милиона жители на страната. Той уточни, че с цел да координира работата в икономическата сфера, са основани тесни връзки сред офиса на вицепрезидента, министерството на финансите и Централната банка.

Президентът изрази убеждението си, че значим тласък за по-нататъшното развиване на Турция ще бъде приемането на нова версия на конституцията на страната.

Ердоган акцентира, че концепцията за " стогодишнината на Турция " не може да бъде осъществена въз основа на конституция, която е била направена и призната след боен прелом.

Държавният глава предложи включването на правото на мюсюлманките да носят забрадки в новата конституция. Той прикани и съперниците си да поддържат работата по съставянето на новата конституция на Турция.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР