Ердоган ли е победителят в руско-украинската война? Американският политолог Марк

...
Ердоган ли е победителят в руско-украинската война? Американският политолог Марк
Коментари Харесай

Ердоган - основният победител във войната в Украйна?

„ Ердоган ли е спечелилият в руско-украинската война? Американският политолог Марк Епископос разсъждава в The National Interest.

И дава образци за едновременни събития: Блинкен и Зеленски благодарят на Ердоган за „ съживяването на зърнената договорка “ – а в това време Русия и Турция основават най-големия газов хъб.

В позиционирането на Анкара в украинската рецесия сред Русия и Запада наблюдаващият вижда ясна система – „ незаместим състезател, в случай че не и велика мощ, в прехода към многополюсен свят “. И това стартира доста преди спора в Украйна.

Трябва да се означи, че сходно самоопределение на Турция е преференциално за Русия. Ние също сме за многополюсен свят и за нас е по-добре да вършим бизнес с тези, които имат политически индивид (и в това време са подготвени, като Анкара, най-малко отчасти да заплащат нашия газ в рубли).

В същото време ние нямаме илюзии за Турция. Тя е във военно-политическото пространство на Запада, нейният суверенитет е стеснен от участието в НАТО от 1952 година Нека настоящето му управление се стреми да работи в народен интерес (до идващите президентски избори).

Самата Турция печели от другарството с Русия. Ние не застрашаваме нейната териториална целокупност, за разлика от Съединени американски щати, които поддържат геополитическия план за основаване на Голям Кюрдистан – квазидържава на територията на Сирия, Ирак, Иран и Турция.

Степента на независимост на турците обаче е лимитирана от слабата им стопанска система, която е тясно интегрирана в западния пазар и може да бъде срината от наказания.

Затова и в спокойно време Турция ще продължи да балансира, заобикаляйки остри спорове както със Съединени американски щати, по този начин и с Русия.

В същото време би трябвало да се разбере, че Вашингтон има повече лостове за въздействие върху Анкара. И при внезапна ескалация на напрежението по линията Русия-НАТО Турция надали ще се окаже в един окоп с нас.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР