Ерата на вездесъщия изкуствен интелект наближава, убеждават ни аналитиците на

...
Ерата на вездесъщия изкуствен интелект наближава, убеждават ни аналитиците на
Коментари Харесай

Deloitte: ИИ масово ще се разпространи на планетата до края на годината

Ерата на вездесъщия изкуствен интелект наближава, убеждават ни аналитиците на Deloitte. За потреблението на ИИ към този момент не са нужни дата центрове и мощни компютри. Според Deloitte, към края на 2018 година ще има над половин милиард мобилни устройства, основани на чипове с логаритми и функционалности на изкуствен интелект.

Според Deloitte, към 2023 година, почти 53% от всички логичен интервенции ще се реализират от устройства с изкуствен интелект. Годишните доставки на устройства с вграден ИИ ще набъбнат от 97 милиона до 1,2 милиарда.

Смарт устройствата с изкуствен интелект, способни да разпознават и реагират на изображения, звуци и други сигнали, ще стартират да се популяризират все по-бързо. Това освен е по-удобно, само че ще икономиса милиони.

„Машините последователно ще стартират да се учат от своя опит и да се приспособяват към околната среда, както и да плануват най-близкото бъдеще“ – се споделя в отчета на компанията. „Някои от тях ще стартират да разпознават потребностите и желанията на потребителите. Ще стартира взаимната работа с други сходни устройства и обмена на информация сред тях. Те ще стартират да си разпределят дилемите и да координират своите действия“ – се споделя в отчета на аналитичната компания Deloitte.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР