Ерата на Реджеп Ердоган вероятно ще продължи. Въпреки известния отлив

...
Ерата на Реджеп Ердоган вероятно ще продължи. Въпреки известния отлив
Коментари Харесай

Политолог: Ерата на Реджеп Ердоган вероятно ще продължи

„ Ерата на Реджеп Ердоган евентуално ще продължи. Въпреки известния отлив на поддръжка на изборите, неговата партия, в коалиция с Партията на националистическото деяние, получава към 45% поддръжка и се радва на болшинство в турския Меджлис. Те ще имат законодателен комфорт ”. Това съобщи Мариян Карагьозов, политолог в Института по балканистика пред Нова нюз.

Вотът на Оган се разделя – евентуално някои ще поддържат Ердоган, други – Дароглу, сподели още специалистът за обстановката преди втория тур на президентските избори в южната ни съседка.

„ Турците са мощно привързани към правото си на глас. Не е доста ясно дали тези националистически залитания няма да отхвърлен кюрдския електорат. Два са факторите за отминалия избор – негласувалите и националистическия избор ”, сподели Карагьозов.

България е заинтригувана да развива добросъседски, търговски, всевъзможни връзки с Турция, посочи политологът. " Ако Ердоган завоюва, евентуално ще се запазят всички интернационалните трендове – връзките с близкоизточните страни, опити за доближаване с Израел. Шансовете опозицията да завоюва са по-малки ", счита Карагьозов.

„ Национализмът е необятно публикуван в Турция. Там има към 4 млн. сирийци, които са главно в южните провинции, както и в огромните градове на страната. Доста хора от Африка дойдоха в Турция ”, сподели Карагьозов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР