ЕРА Евър Гивън (Ever Given) - корабът, който предизвика най-голямото задръстване

...
ЕРА
Евър Гивън (Ever Given) - корабът, който предизвика най-голямото задръстване
Коментари Харесай

Корабът, заседнал в Суецкия канал, акостира на британския бряг с четири месеца закъснение

 ЕРА " Евър Гивън " (Ever Given) - корабът, който провокира най-голямото запушване в историята на корабоплаването, дебаркира на английския бряг с четири месеца забавяне.

Контейнеровозът заседна на 23 април в Суецкия канал за цяла седмица и провокира едно от най-големите тапи в историята на корабоплаването. Хаосът бе толкоз огромен, че стотици кораби останаха блокирани, а други бяха принудени да поемат по доста по-дълъг маршрут, като заобиколят Африка. В 16:30 ч. през вчерашния ден големият контейнеровоз дебаркира в пристанището на Филикстоу, привличайки десетки фенове по крайбрежията, някои с шезлонги и бинокли.

Пристигането му в Обединеното кралство закъсня с четири месеца, откакто той бе арестуван от управляващите, отговарящи за канала, повече от три месеца по отношение на финансов спор за обезщетение. " Евър Гивън " е нает и ръководен от транспортна корабна компания " Евъргрийн Марийн " (Evergreen Marine). Той беше освободен през юли след подписване на съглашение сред японския притежател (Shoei Kisen Kaisha Ltd) и управляващите на канала.

Споразумението беше подписано на гала в град Исмаилия ден откакто египетският съд анулира решение за изземване на кораба, дълъг 400 метра.

Договорена бе сума, която да покрива интервенцията по избавяне, разноските за занимателен трафик по канала и изгубените директни такси. Управата на Суецкия канал не разкри детайлности за изискванията на съглашението, само че се знае, че в началото е била поискана компенсация в размер на 916 млн. $, която по-късно е понижена на 550 млн. $. Следващата дестинация на " Евър Гивън " е Хамбург, Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР