Епидемиологичната обстановка в Белград се влошава, съобщи епидемиологът Предраг Кон,

...
Епидемиологичната обстановка в Белград се влошава, съобщи епидемиологът Предраг Кон,
Коментари Харесай

Епидемиолог за COVID-19: Обстановката в Белград се влошава!

Епидемиологичната конюнктура в Белград се утежнява, заяви епидемиологът Предраг Кон, член на сръбския Кризисен щаб за битка с разпространяването на ковид, за държавната телевизия РТС.

Епидемиологът прикани да се съблюдават всички написани ограничения, с цел да се избегне по-голямо утежняване на обстановката. Той уточни, че в цяла Европа капацитетът на разпространяване на вируса се е нараснал три пъти, а Сърбия ситуацията е по-добро, само че в случай че ограниченията не се съблюдават, ще се стигне до ускорение на разпространяването на вируса и тогава ще се наложат по-строги ограничения, предава Българска телеграфна агенция.

" Засега не става въпрос за цялостно затваряне на Белград, както стана напролет, само че такива ограничения са създадени и ще бъдат приложени при положение на нужда ", сподели той.

Във връзка с утежняването на ситуацията от през днешния ден белградската зала Арена, преоборудвана като Ковид болница, стартира да приема първите пациенти. В нея могат да бъдат настанени 510 души, които ще бъдат лекувани от лекари и сестри от 15 здравни заведения.

В мощ са и по-строги ограничения - наложително носене на маски на закрито и настоятелна рекомендация да се носят и навън. Глобите за неспазване на ограниченията на публични места са 42 евро.

Данните за Сърбия до през вчерашния ден са общо 36 160 инфектирани и 776 умряли от Ковид-19. Броят на инфектираните в страната със седем милиона души население е сред 200 и 250 на денонощие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР