Епидемиологът Ангел Кунчев разкри идва ли грипна вълна и как

...
Епидемиологът Ангел Кунчев разкри идва ли грипна вълна и как
Коментари Харесай

Ангел Кунчев разкри идва ли грипна вълна


Епидемиологът Ангел Кунчев разкри идва ли грипна вълна и по какъв начин да се пазим.
Истината е, че извадихме шанс тази година, защото пикът на грипа закъснява. Има циркулация на грипни вируси, само че е доста ниска все още и не я хващаме в проучванията ни, сподели той в утринния блок на Нова тв.
Сигурно е, че има закъснение на грипната вълна тук, както е несъмнено, и че няма да ни се размине. Малко е евентуално за грипа забавянето да е от времето. Не е това главната причина, само че мъчно можем да кажем коя е. Понякога от характерностите се получават доста ранни епидемии, и по-късни – март, април. В Европа, в Португалия, Ирландия има първи проблясъци на грипни талази и не чакаме през празниците да се стигне до по-високи равнища. За грипа обаче заобикалям да давам прогнози. Няма да се изненадам, в случай че за две-три седмици стигнем и до пик. Засега не можем обаче да кажем по кое време вероятно ще има подобен. След седмица-две можем да бъдем по-точни, сподели Кунчев.
Ясно е кои четири варианта е планувано да са съществени този сезон. Те са относително нови - „ Бризбейн” и „ Канзас”. Предполагам, че един от двата ще е главен водещ в Европа. В Америка доминират сега „ Б” вариантите в този момент. И Северна Америка не са в разгара на зараза, само че изключително в Тексас заболеваемостта е по-висока.
Ангел Кунчев проучва, че тази година доста повече хора са се ваксинирали в страната.
Епидемиологът предложи за предотвратяване от грип повече гимнастика, вярно и уравновесено хране, в случай че е належащо имуностимулатори и микроелементи, за хора, които имат някакви проблеми с имунитета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР