Епидемична обстановка е обявена в област Враца, прекратяването на учебните

...
Епидемична обстановка е обявена в област Враца, прекратяването на учебните
Коментари Харесай

Обявена е грипна епидемия в област Враца, ваканцията на учениците се удължава

Епидемична конюнктура е оповестена в област Враца, прекратяването на образователните занятия в учебните заведения в региона продължава до 9 февруари, оповестяват от регионалната администрация.

Решението за оповестяване на грипна зараза и за удължение на ваканцията е взето на съвещание през днешния ден на Областния действен щаб за битка с грипа и острите респираторни болести /ОРЗ/.

По данни на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ междинната заболеваемост през последната седмица е стигнала 266 на 10 000 поданици. Най-висока е измежду децата и учениците. Досега са оповестени 239 случая с затруднения след заболяване от грип и ОРЗ, като множеството от тях са пневмонии.

Удължават грипната почивка във Варна

Заповедите на шефа на РЗИ-Враца за въвеждане на спомагателни ограничения след оповестяването на грипна зараза в региона са оповестени на страницата в интернет на инспекцията.

Детските заведения към този момент няма да приключват работата си, само че се вкарват още ограничения за понижаване на разпространяването на болесттите. В цялата област ще има и спомагателна осведомителна акция за превантивните ограничения против грип и остри респираторни болести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР