ентралната избирателна комисия изпраща запитване до вицепремиера Томислав Дончев по

...
ентралната избирателна комисия изпраща запитване до вицепремиера Томислав Дончев по
Коментари Харесай

ЦИК кани Дончев на среща заради машинното гласуване

ентралната изборна комисия изпраща питане до вицепремиера Томислав Дончев във връзка изнесена от него информация в медиите, че в Министерския съвет са били предоставени предварителни предложения от фирми-производители на машини за гласоподаване.

От ЦИК насочиха и покана за среща с Дончев по отношение на провеждането на машинното гласоподаване, показва

В дневния ред на днешното съвещание на ЦИК бе включено и разискване на отчет по отношение на пробно отдалечено гласоподаване, само че по-късно точката бе оттеглена за последващо съвещание.

През май комисията одобри пътна карта, която включва ограниченията и дейностите за осъществяване на това гласоподаване, за интервала 2020 – 2023 година, както и виновните институции, финансовия запас и стадиите за тяхното осъществяване.

На съображение на преходните и заключителните разпореждания на изборния кодекс посредством системата за отдалечено електронно гласоподаване ще бъде извършено пробно гласоподаване на три избора и чак по-късно да бъде изработен и обстоен разбор на преимуществата и минусите от опита, които да покажат употреба на този метод на гласоподаване и внедряването му на всички типове избори в България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР