Енергийното министерство в служебния кабинет на президента Румен Радев, начело

...
Енергийното министерство в служебния кабинет на президента Румен Радев, начело
Коментари Харесай

Енергийното министерство отговори на Петков: Изпуснали ли са слотовете в Гърция?

Енергийното министерство в служебния кабинет на президента Румен Радев, отпред с Росен Христов, отговори на изказвания на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, че е имало свободни слотове в Гърция, само че служебното държавно управление не е употребило опцията.

По думите на министерството на Христов потенциалът на слотовете в Гърция от дълго време е ангажиран от частни кочпании, които го препродават, само че на доста по-високи цени.

Ето цялата позиция на енергийното министерство:

Във връзка с изказванията на някогашния прмиер Кирил Петков, че е имало свободни
слотове в Гърция, само че служебното държавно управление не е употребило опцията, подчертаваме, че това не дава отговор на истината. Ако беше по този начин, то буди подозрение за какво постоянното държавно управление просто не ги е удостоверило. Капацитетът на слотовете в Гърция от дълго време е ангажиран от частни кочпании, които го препродават, само че на доста по-високи цени. В тази връзка е необичайно и друго изказване на Кирил Петков, а точно, че се е свързал с гръцкия енергиен министър, който всъщност няма по какъв начин да въздейства на свободния пазар на слотове. Неуреденият от предходното държавно управление въпрос със слотовете е забележим и от писмо на някогашния шеф на „ Булгаргаз “ до Министерството на енергетиката от 27.07.2022 година В него се твърди, че слотове за посочените количества не се оферират на Ревитуса, а цените за потенциал на интерконектора Кулата / Сидирокастро са достигнали четири пъти първичната стойност на оператора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР