Енергийният преход в света не трябва да бъде съпровождан от

...
Енергийният преход в света не трябва да бъде съпровождан от
Коментари Харесай

Путин: Енергийният преход не трябва да бъде придружаван от санкции

Енергийният преход в света не би трябвало да бъде съпровождан от санкционни или други ограничавания. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в приветствието си по случай откриването на следващата среща на върха на Форума на страните – експортьорки на газ.

Текстът на обръщението е оповестено на формалната страница на Кремъл.

„ Модернизацията на енергетиката изисква уравновесен метод, деликатно отчитане на националните особености. Основната задача е обезпечаване на общ достъп до евтини, устойчиви и модерни енергийни източници “, показва Путин.

"Убедени сме, че е в полза на международната общественост да се подсигурява, че енергийният преход няма да се трансформира в средство за поощряване на политическите и икономическите ползи на избрани участници и, още повече, няма да бъде придружен от наказания или други ограничавания ", се акцентира в приветствието.

Русия има намерение да продължи непрекъснатите доставки на газ на международните пазари, в това число на полутечен природен газ.

Както означи съветският водач, разширението на потреблението на природния газ като едно от най-екологичните горива става доста настоящо във времето на енергийна рационализация.

"Русия от своя страна има намерение да продължи непрекъснатите доставки на тази суровина на международните пазари, в това число полутечен природен газ, да усъвършенства съответната инфраструктура и да усилва вложенията в газовия бранш ", увери Путин.

Той означи, че Москва придава съществено значение на укрепването на партньорствата в границите на Форума на страните експортьорки на газ , на координирането на напъните за поощряване на законните ползи на експортьорите на газ на международните енергийни пазари, на създаването на оптимални решения, които да подсигуряват устойчивото, надеждно и дейно действие на газовата индустрия, като в същото време се реализират задачите в региона на климата.

Форумът на страните експортьорки на газ е междуправителствена организация, която сплотява международните експортьори на газ. В момента в нея членуват 11 страни: Алжир, Боливия, Венесуела, Египет, Иран, Катар, Либия, Нигерия, Тринидад и Тобаго, Русия, Екваториална Гвинея. Всички те управляват към 70% от международните газови ресурси, 51% от международния експорт на полутечен природен газ и 52% от доставките на газ по тръбопроводи. Русия разполага с най-големите ресурси от това гориво в света (около 25%). Следват я Иран (около 17%) и Катар (около 12%).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР