Енергийният министър Росен Христов посети АЕЦ Козлодуй днес, след като

...
Енергийният министър Росен Христов посети АЕЦ Козлодуй днес, след като
Коментари Харесай

Енергийният министър: Шести блок на АЕЦ “Козлодуй“ беше спрян заради технически проблем

Енергийният министър Росен Христов посети АЕЦ „ Козлодуй ” през днешния ден, откакто в неделя шести енергоблок на атомната централа беше изключен от електроенергийната система на страната заради механически проблем.
Прочетете още
„ След извършени доста проби, другите хипотези за повода за приключване на водород от охлаждащата система на генератора бяха сведени до една-единствена догадка. Всички разбори сочат към механически проблем ”, сподели министърът на енергетиката. Той увери, че се работи по отстраняването му. Очаква се до дни блокът да бъде пуснат, откакто бъдат направени още проби. „ Става въпрос за уплътнения, които сега се заменят ”, посочи той.

„ Няма никаква заплаха за смяна в радиоактивния декор ”, безапелационен беше министър Христов.

По думите му в идващите няколко дни страната ни ще разгласи процедура за асортимент на снабдител на нуклеарно гориво. В момента, сподели още отрасловият министър, две са фирмите, които са декларирали предпочитание за присъединяване.

Росен Христов разяснява и по-ниската цена на газа за ноември, която КЕВР утвърди. По думите му се чака за декември и януари цената леко да се повиши заради по-високото ползване, само че сигурно нямало да доближи равнищата си от септември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР