Енергийният мениджър на компанията спечели награда за най-добър ментор на

...
Енергийният мениджър на компанията спечели награда за най-добър ментор на
Коментари Харесай

Kaufland с европейско отличие за устойчивите си политики

Енергийният управител на компанията завоюва премия за най-хубав наставник на енергийните скаути, които се образоват като част от самодейността Young Energy Europе
Kaufland България завоюва една премия и още две номинации измежду над 30 компании, които са част от Young Energy Europе – план на Германо-Българската индустриално-търговска камара в границите на Европейската самодейност за запазване на климата. Целта на самодейността е да усъвършенства ограниченията за запазване на климата, като образова млади експерти от разнообразни области като енергийни скаути, които да наблюдават и понижат енергопотреблението в фирмите си.

Иво Василев, енергиен управител в Kaufland, беше отличен като най-хубав наставник за петте години на Young Energy Europе в България. Компанията получи и номинации в категория „ Най-добър тим “ и в категория „ Най-активна компания “ с помощта на приноса и на различен член от екипа на веригата – Владислав Върбанов, който също се подреди измежду отличените участници в плана.
-->
„ През 2023 година ще продължим да влагаме предпочитано в енергийна успеваемост, без да стопираме да работим и за понижаване на излъчванията на нас и нашите клиенти “, сподели при връчването на документите Иво Василев. Той напомни, че 10 на 100 от хипермаркетите на веригата към този момент имат на покривите си фотоволтаици за лични потребности, като годишното им произвеждане на ток се равнява на разхода на един магазин за година. „ Kaufland България е икономисала 6,5 милиона kWh електрическа енергия за 2022 година, което се равнява на потреблението на пет магазина на година. “, сподели още Василев.



В последните години Kaufland България развива амбициозна климатична тактика, като вследствие на нея, всяка година понижава потреблението си на електрическа енергия приблизително с 2%. През 2022 година компанията понижава и размерът на въглеродните си излъчвания с близо 4000 тона. От началото на 2022 година ритейлърът минава на напълно 100% „ зелена “ сила и LED осветяване във всичките си хипермаркети и вкарва поетапна замяна на хладилното съоръжение с нискоемисионно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР