Енергийните санкции срещу Русия се оказаха сериозна грешка, пише Клаус

...
Енергийните санкции срещу Русия се оказаха сериозна грешка, пише Клаус
Коментари Харесай

„Това е харакири“ – шеф на комисия на Бундестага разкритикува енергийните санкции срещу Русия

Енергийните наказания против Русия се оказаха сериозна неточност, написа Клаус Ернст, началник на комисията по енергетиката и климатичните въпроси на Бундестага, в публикация за „ Берлинер Цайтунг “. „ Трескави опити “ петролът и газът от Русия да бъдат сменени с доставки от други страни не са сполучливи. Според политика фактът, че Русия към момента доставя газ на Германия, е „ много неочакван “. Ернст прикани да се " отстрани табуто " от " Северен поток 2 " и да седне на масата за договаряния с Русия, с цел да се предотврати възможна " гореща " есен и студена зима.

Нито доста немски жители, нито немската промишленост ще преживеят идната зима без известни загуби, написа Клаус Ернст, началник на комисията по енергетика и климат на Бундестага и някогашен ръководител на Лявата партия, в публикация за „ Берлинер Цайтунг “. Според него инфлацията в Германия се дължи на първо място на възходящите цени на силата. „ Вече освен хората с ниски приходи се опасяват да погледнат сметката в бензиностанцията или в супермаркета “, отбелязва политикът. В същото време те към момента не са видели „ действителните сметки “. Те ще ги получават единствено с годишната касова записка от комуналните сдружения. „ Призивите на държавното управление за ограничения за икономии са чист цинизъм. На мнозина към този момент нищо не им е останало “, споделя Ернст.

„ Енергийните наказания против Русия се оказаха сериозна неточност! Голяма криза е неизбежна. В енергийния бранш икономическият спад се дължи на първо място на глобите против Русия, както и на изказванията, че съветските енергийни доставки ще бъдат прекъснати без значение от съществуващите съглашения или контракти. Разширяването на потреблението на възобновима сила допустимо най-скоро е вярното нещо. Също по този начин има смисъл да се диверсифицира вносът на сила. Застрашаването на енергийните доставки на най-голямата стопанска система в Европа обаче е харакири, то вреди на жителите и промишлеността и не оказва помощ по никакъв метод на Украйна “, отбелязва политикът.

Напротив, като експортьор на сила Русия „ се възползва от по-високите цени и към този момент е намерила нови благоприятни условия за експорт в Индия и Китай “, сподели Ернст. Според политика през първата половина на 2022 година остатъкът по настоящата сметка на платежния баланс на Русия се е утроил по отношение на същия интервал на предходната година. Той акцентира: „ Не би трябвало да чакаме, че вследствие на нашите наказания спорът ще завърши по-бързо “.

Не се увенчаха с триумф и " трескавите опити " на министъра на стопанската система напролет в кратковременен проект да размени нефта и газа от Русия с доставки от други страни. В най-хубавия случай първите доставки ще бъдат през 2024 година За град Швед и разположената там рафинерия, която ще бъде откъсната от доставките на съветски нефт от федералното държавно управление, вместо посредством понижаване на доставките от Русия, „ към момента не се вижда действителна опция “, сподели Ернст. Сериозни последствия заплашват освен колектива от служащи и чиновници на централата, само че и цялото енергоснабдяване на Източна Германия.

Според Ернст дебатът за удължение живота на атомните електроцентрали няма да докара до решение на казуса, както и полемиките за рестартиране на въглищни електроцентрали. Допълнителното произвеждане на електрическа енергия няма да може да размени съветските енергийни източници. „ Негативните последствия за постигането на нашите климатични цели също вършат този път подозрителен, само че той наподобява допустим за зелените политици “, твърди политикът.

Ернст продължава: „ Как другояче можете да осигурите енергийни доставки, с изключение на директни договаряния с Русия? Да нарушаваш договорите посредством личните си наказания, до момента в който очакваш Русия да ги съблюдава, е политическа нелепост. Фактът, че Русия към момента прави доставки, е много неочакван. Необходимо е да се отстрани табуто от " Северен поток 2 "! Защо, съгласно Хабек, ще се усили зависимостта от съветския газ, в случай че част от него минава през „ Северен поток 2 “?

„ Изкопаеми енергийни източници на рационални цени ще са нужни още дълго време. Споразумение с Русия може бързо да стабилизира доставките на сила, да усили доставките и по този метод да докара до спад в цените на силата. Това до известна степен би предотвратило възможна „ гореща “ есен и студена зима – и няма да пречи на Украйна! “ Ернст обобщава в своя публикация за „ Берлинер Цайтунг “.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР