Енергийната криза не подминава почти нито един бизнес и това

...
Енергийната криза не подминава почти нито един бизнес и това
Коментари Харесай

BILLA ще инвестира 100 млн. лв. в България следващата година

Енергийната рецесия не подминава съвсем нито един бизнес и това в цялостна мощ важи за огромните хранителни вериги. Ето за какво една от тях – BILLA България – разгласи проектите си за стремително създаване на фотоволтаични системи върху покривите на своите магазини. Целта на компанията е да обезпечи от лични ВЕИ източници към 25% от своето ползване, или с други думи – над 2500 мегавата годишно.

През тази година компанията влага 3.2 млн. лева за фотоволтаици в своя централен склад, както и в други 29 магазина. За идната година са планувани още 2.1 млн. лева за съоръжение на още 21 магазина със слънчеви системи.

Енергийната рецесия и глада за чиста сила тласка компанията и към вложения в енергоспестяващи хладилни витрини, които към този момент се намират в към 90% от всички обекти на компанията в страната. Всички магазини към този момент са оборудвани и с LED осветяване.

Компанията към този момент води диалози и със своите снабдители в устрема си да употребяват по-екологични опаковки, разкри изпълнителният шеф на BILLA България Вигинтас Шапокас.

Всички тези старания са част от тактиката на BILLA България за понижаване с 30% на парниковите излъчвания до 2030 година по отношение на равнищата от 2019 година и климатична индиферентност до 2040 година

BILLA употребява доста малко ползване на природен газ, само че високи размери на електрическа енергия. Въпреки компенсационната скица на страната, съгласно която от юли насам има таван на цената на електрическата енергия от 250 лева за мегаватчас,

харчим милиони повече за електрическа енергия по отношение на предходната годината. Както ние, по този начин и нашите снабдители “, разяснява още Шапокас.
Инвестиции в агресия
Компанията ще продължи да се уголемява в границите на България и утроява своите вложения в границите на идната година. Прогнозата на мениджмънта е за вложения към 100 млн. лева в разкриване на 12 нови магазина, реновиране на към този момент съществуващи такива и разширение на складовата база на компанията наоколо до София.

За 2024 и 2025 година се възнамерява отварянето на по 18 нови търговски обекта.

За съпоставяне, през тази година са вложени 32 млн. лева в девет нови магазина и реновирането на 12 други.

Стратегията към този момент е ориентирана към агресия в по-малките обитаеми места и по-малки квартални магазини на територията на огромните градове. Така в този момент следва отваряне на нови магазини в Перник, Карлово, Смолян и Сливен.
Поведението на клиентите
Компанията съумява да се похвали с лек растеж на пазарния дял през 2020 година, съгласно изследване на Нилсен България, и към една трета растеж на оборота за третото тримесечие на 2022 година на годишна база. За това обаче значително основна роля играе инфлацията.

Според вътрешни изследвания на компанията, поради повишаването на стоките и услугите потребителите

генерално пазарят по-малко “.

Те купуват повече промоционални артикули, които към този момент съставляват към една трета от кошницата им. Според данните на компанията магазините в огромните търговски центрове не престават да търпят загуби даже и след отпадането на всички противоепидемични ограничения за моловете, защото потребителите по-рядко посещават центровете и понижават разноски.

Някои от тях не престават да се запасяват с съществени артикули, като брашно, олио и други – наклонност, почнала с експлоадирането на войната в Украйна. Причините нормално са опасения от бъдещо повишаване.
В мрежата
Въпреки че изпусна пандемичната вълна на онлайн извършването на покупки от 2020 година, компанията разгласи проекти за влизане в онлайн пространството с нов канал за продажби посредством платформата Glovo. Очаква се това да се случи при започване на идната година.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР