Енергийната фирма Orsted ще продължи или да рестартира дейността си

...
Енергийната фирма Orsted ще продължи или да рестартира дейността си
Коментари Харесай

Енергийните гиганти се обръщат към изкопаемите горива, докато Европа се готви за зимата

Енергийната компания Orsted ще продължи или да рестартира активността си в три уреди за изкопаеми горива, откакто получи такова разпореждане от датските управляващи, до момента в който държавните управления в Европа се приготвят за зимата на фона на енергийната рецесия, написа Си Ен Би Си.

В изказване през уикенда Orsted сподели, че напътствието е направено „ за да се подсигурява сигурността на доставките на електрическа енергия в Дания “.

Orsted съобщи, че заповедта се отнася за „ блок 3 в електроцентрала Esbjerg и блок 4 в електроцентрала Studstrup, които и употребяват въглища като главен източник на гориво, и блок 21 в завода за пиково натоварване Kyndby, който употребява нефт “.

Електроцентрала Esbjerg е трябвало да бъде изведена от употреба на 31 март 2023 година, до момента в който другите два блока към този момент са били изведени от употреба.

„ За да подсигуряваме сигурността на доставките на електрическа енергия, през днешния ден датските управляващи ни подредиха да продължим, както и да обновим активността на някои от нашите електроцентрали, захранвани с нефт и въглища “, сподели Мадс Нипер, изпълнителен шеф на Orsted.

„ Ние, несъмнено, ще осъществим заповедта на датските управляващи и в този момент ще стартираме да приготвяме и поддържаме блоковете, както и да осигурим личния състав, нужен за работата им “, добави Нипър.

Orsted сподели, че всички наранени блокове ще се нуждаят от поддръжка, с цел да бъдат подготвени за работа, а „ високоспециализирани служащи “ ще би трябвало да бъдат подготвени да ръководят обектите.

Компанията уточни, че й е подредено трите блока да работят до 30 юни 2024 година Orsted, който е главен състезател във вятърната сила, си е сложил за цел да бъде въглеродно безпристрастен до 2025 година

Новината ще шокира тези, които се опълчват на продължаващото потребление на изкопаеми горива. Въглищата имат доста влияние върху околната среда, като Greenpeace ги разказва като „ най-мръсния и най-замърсяващия метод за произвеждане на сила “.

„ Все още имаме вяра, че ние, като общество, би трябвало последователно да прекратим потреблението на газ, петрол и въглища допустимо най-скоро, само че сме в средата на европейска енергийна рецесия и ние, несъмнено, ще допринесем за снабдяването с електричество по най-хубавия вероятен метод “, сподели Нипър от Orsted.

Няколко дни преди изказването на Orsted, друга огромна европейска енергийна компания, немската RWE, сподели, че три от нейните блокове за лигнитни или кафяви въглища, ще „ се върнат краткотрайно на пазара на електрическа енергия, с цел да подобрят сигурността на доставките и да спестят газ при производството на електрическа енергия “.

RWE сподели, че всеки от блоковете има потенциал от 300 мегавата. „ Разгръщането им в началото е лимитирано до 30 юни 2023 година “, се прибавя в него.

Новините за RWE и Orsted идват в миг, когато Европа се бори да укрепи енергийните доставки, до момента в който войната в Украйна продължава. Русия беше най-големият снабдител както на нефт, по този начин и на природен газ за Европейски Съюз предходната година, сочат данни на Евростат.

Тя доста понижи потоците на природен газ към Европа, откакто западните страни постановиха наказания на Кремъл вследствие на нашествието в Украйна.

Миналата седмица необясними течове засегнаха тръбопроводите „ Северен поток-1 “ и „ Северен поток-2 “, съществени елементи от инфраструктурата, построени за транспорт на природен газ от Русия към Европа през Балтийско море.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР