Енергията на младите хора е силно изразена и може да

...
Енергията на младите хора е силно изразена и може да
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Овластяването на следващото поколение е жизненоважно за по-сигурното бъдеще


„ Енергията на младежите е мощно изразена и може да даде позитивен старт на всички бъдещи начинания, хрумвания, предпочитание за смяна и политики. “ Това сподели евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова  във Велико Търново, където награди спечелилите от креативния конкурс „ Политиката през моите очи “. Първото място завоюва Калина Йорданова, от 2-ро до 6-то място/ с двама, класирали се на пето място/ се подредиха Ивелина Момчева, Денис Цигуларов, Денислав Петров, Елис Адем, Дона Георгиева и Павел Петков. Конкурсът беше проведен взаимно от Младежко обединяване в БСП  Велико Търново, като неговата цел бе да бъдат показани настройките на младото необвързано общество към политическия свят през една друга призма, призмата на изкуството.
„ Когато приказваме за политики за младите, постоянно се фокусираме върху обучение, обществени действия, доброволчество. Да, фактически това са все част от нещата, от които младите се интересуват, само че младежите са мотор в областта на нововъведенията, технологиите и стартъпите “, сподели евродепутатът по време на полемиката: „ Ролята на младите в политиката “, част от самодейността „ Когато младите приказват “. Пенкова означи, че младежите са ключа към намирането на новаторски решения на фундаментални проблеми, например– изменението на климата. „ Овластяването на идващото потомство е жизненоважно за построяването на по-сигурно бъдеще “, посочи евродепутатът.  Тя уточни пътя- по какъв начин може да се насърчи израстването на идващото потомство: посредством на практика ориентирано обучение, даващо познания и умения, ориентирани към провокациите на модерния свят и с ранен достъп до фирмите, където може да се направи паралел сред доктрина и процедура. Цветелина Пенкова открои и потребността от връзка сред университетите и бизнес средите и на практика ориентирани стажове, освен отблъскване на номера. „ Младите хора са движещата мощ на съвсем всяка софтуерна и обществена смяна, с която човечеството се е сблъсквало “, посочи евродепутатът.
На събитието във Велико Търново участва лидерът на „ Българска социалистическа партия за България “ в 4 МИР Велико Търнов – Кристиан Вигенин и представители на листата. „ Пожелавам триумф и една енергична и мощна акция. Изборите ще са сложни, само че имам вяра, че дружно и с общи старания, ще се увенчаем с триумф “, изрази поддръжката си към претендентите за идните избори в листата на Българска социалистическа партия за България във Велико Търново Цветелина Пенкова.
 
 
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:


Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР