Емоцията е енергия. Има над 1000 емоции. Разновидности на страх

...
Емоцията е енергия. Има над 1000 емоции. Разновидности на страх
Коментари Харесай

Красен Томов: Ако сме емоционално интелигентни, ставаме творци на живота си

Емоцията е сила. Има над 1000 страсти. Разновидности на боязън има най-малко 200. Това сподели Красен Томов – преподавател на семинари за личностно развиване, в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “. 

Когато споделяме с другите, активираме разнообразни усеща и страсти. Емоциите се основават на сила, изясни той. " Всяка страст, сила, придвижване е на разнообразни равнища. Най-ниското равнище е незаинтересованост – там, където нямаме предпочитание. По-нагоре идва скръбта, страхът, гневът. Най-отгоре са кураж, обич, приемане. Колкото по-нагоре, толкоз повече сила имаме, толкоз по-приемащи сме за света, за хората. Качеството на човек, който е ядосан, е да разрушава, да чупи, да разрушава. Качеството на куража е: аз съм сигурен, убеден, знам какво върша и съм сигурен, убеден, спокоен “, разясни Красен Томов. 

Всяка взаимозависимост съгласно него е резултат от угнетяване на страст. Когато възприятието е неприятно, ние се оправяме с него като се разсейваме с нещо. " Енергията, която е потисната, е в корема, в гърдите или в гърлото. Тя желае да се движи и ние я потискаме. Когато не можем да се оправим с нещо, би трябвало да намерим някакъв вид и отиваме под формата на някаква взаимозависимост. За всеки зависимостта е друга. Решението е просто – като пристигна тази сила, да не я потискаме. Този способ, който споделям аз, е сила в придвижване, страст “, изясни Красен Томов.  

Зависимостта значи друга сила и страст и тя се назовава предпочитание, пристрастеност, охота. " Това е сила, която не може да бъде задоволена. Звучи необичайно, само че това е качеството на тази сила. Ако станем прочувствено интелигентни, разберем къде се намираме и пуснем силата, ставаме създатели на живота си, а не сме жертви на страстите си “, изясни Красен Томов.  

Когато личността попадне в силата на гнева, в случай че не се потиска вътрешно, тя реагира. " Тази сила просто не може да се изразходи, тя е неизчерпаема. Гневът има голямо количество сила и можеш да правиш доста мъчителни неща към хората, към себе си. Тази сила има потребност от време и пространство да се разгърне. По време на пандемията всеобщо ни беше боязън, а в този момент ескалира и ни задейства силата на гнева “, уточни той.  

Трябва да пуснем гнева, страха и всички отрицателни страсти, с цел да не ескалират. Това обаче не е елементарен развой, съобщи Красен Томов. " Всичко това е в нас, не е насреща, това е вътре в нас. Качеството на тази сила е вътрешната опозиция “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР